RealityEngines.AI, eski Google'lılardan 5,25 milyon dolar tohum yatırım aldı

İşletmelerin yapay zekayı daha iyi kullanmalarına yardımcı olmayı hedefleyen bir girişim olan RealityEngines.AI, bugün 5,25 milyon dolar tohum yatırım aldığını açıkladı.
RealityEngines.AI, eski Google'lılardan 5,25 milyon dolar tohum yatırım aldı

İşletmelerin yapay zekayı daha iyi kullanmalarına yardımcı olmayı hedefleyen bir girişim olan RealityEngines.AI, bugün 5,25 milyon dolar tohum yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turu, eski Google CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt ile Google'ın kurucu üyelerinden Ram Shriram tarafından yönetildi. Tura, Khosla Ventures, Paul Buchheit, Deepchand Nishar, Elad Gil, Keval Desai, Don Burnette gibi isimler de katıldı.

Öncelikle şirketin henüz bir ürününün olmadığını belirtelim. Ancak şirket, işletmelerin sahip oldukları küçük veri kümelerinin makine öğrenimi ve yapay zeka yardımıyla daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmayı hedefliyor ve talep doğrultusunda bunun üzerine çalışmalar yapıyor. Girişim müşterilerine ayrıca, tahminlerini açıklayabilen sistemler sunmayı amaçlıyor.

RealityEngines CEO'su olan ve daha önce Amazon Web Services'ta AI Verticals Genel Müdürü olarak görev yapan Bindu Reddy, Google Apps’ın ürün müdürünün kendisine şirketin fonunu araştırma ve geliştirme ekibini oluşturmak için kullanmayı planladıklarını söylediğini açıkladı. Bu da yatırımcılar arasında neden Google'dan isimler bulunduğunu açıklıyor diyebiliriz.

Reddy'nin RealityEngines'in de üretken rakip ağlar gibi bazı mevcut çözümlere sahip olduğunu sözlerine eklediğini belirtelim. Alınan 5,25 milyon dolarlık yatırımın gerçek dünyadaki zor sorunları çözmek için AI ve ML araştırmalarına odaklanan ve her boyuttaki kuruluş için kolayca erişilebilen, bulut hizmetler yaratan bir araştırma ve geliştirme ekibi oluşturmak için kullanılacağının da altını çizelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.