Adnan Bali, Workup Demo Day'de Türkiye İş Bankası'nın girişimlere verdiği önemi anlattı

Türkiye İş Bankası'nın Genel Müdürü Adnan Bali, her Workup Demo Day'de olduğu gibi bu dönemde de girişimlerden önce sahnedeydi.
Adnan Bali, Workup Demo Day'de Türkiye İş Bankası'nın girişimlere verdiği önemi anlattı

Türkiye İş Bankası'nın ana destekçisi olduğu Workup girişimcilik programı bu dönem 4. mezunlarını veriyor. Şubat ayında Workup girişimcilik programına katılan 12 girişimin bilgilerini daha önce sizlerle kısa kısa paylaşmıştık. Bugün gerçekleştirilen Workup Demo Day'de ise daha önce bahsettiğimiz 11 girişim mezun oluyor.

Türkiye İş Bankası'nın Genel Müdürü Adnan Bali de her Workup Demo Day'de olduğu gibi bu dönemde de girişimlerden önce sahnedeydi. Adnan Bali alışılmışın dışında bir mekanda önemli bir etkinliğin gerçekleştiğini söyleyerek sözlerine başladı. Farklı platformlarda saatlerce konuşma yaptığını söyleyen Bali, gençlerin bulunduğu bir ortamda olmaktan mutluluk duyduğunu da belirtti.

Adnan Bali, Workup girişimcilik programına bugüne kadar 8 binden fazla başvurunun geldiğini, yüzlerce girişimle ise yüz yüze görüşüldüğünü söyledi. Birçok yerde mezun olunduktan sonra ilişkinin kesildiğini söyleyen Bali, Workup için böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. İş Bankası'nın işlerinin uzun soluklu olduğunu söyleyen Bali, ince elenip sık dokunduğunu ancak bunun getirilerinin de oldukça fazla olduğunu belirtti.

Adnan Bali, İş Bankası'nın ilk kez 2016'da Kolektif House'da yer aldığını, 2017'de ise Workup programının başladığını belirtti. Toplamda 53 girişimin kabul edildiği Workup'ta önceki dönemlerden 29 mezun, yeni dönemde 11 mezun olmak üzere toplam 40 mezun olduğunu belirten Adnan Bali, eski dönemlerdeki 29 girişimden 26'sının hala aktif olarak faaliyet gösterdiğini belirtti. Workup mezunu girişimlerinin de 7'sinin yatırım aldığını hatırlatalım.

Türkiye İş Bankası'nın da 100 milyon TL'lik Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile girişimcilere destek olduğunu hatırlatalım. Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun geçtiğimiz ay Kolay İK'ya yatırım yaptığı haberini de sizlerle paylaşmıştık.

Adnan Bali sözlerini girişimcilere daima destek olacaklarını, böylelikle işsizliği azaltmaya yardımcı olmayı planladıklarını söyleyerek tamamladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.