Mary Meeker tarafından hazırlanan Bond Internet Trends 2019 raporunda öne çıkan başlıklar

Mary Meeker tarafından hazırlanan Bond Internet Trends 2019 raporu, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Vox/Recode's Code Konferansı'nda açıklandı.
Mary Meeker tarafından hazırlanan Bond Internet Trends 2019 raporunda öne çıkan başlıklar

Mary Meeker tarafından hazırlanan Bond Internet Trends 2019 raporu, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Vox/Recode's Code Konferansı'nda açıklandı. Raporda internet ve teknoloji dünyası için arşivlenecek önemli bilgilerin ve rakamların yer aldığını belirtelim. 

Airbnb, DoorDash, Facebook, Houzz, Pinterest gibi önemli teknoloji şirketlerine yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Bond tarafından hazırlanan rapor, 11 ana başlıktan 333 sayfadan meydana geliyor. Raporda e-ticaretten eğitime, reklamcılıktan sağlığa kadar birçok alanda internet kullanıcıları odağında bilgiler yer alıyor. Bond Internet Trends 2019'da gittikçe genişleyen pazarıyla Çin'e de ayrı bir bölüm ayrılıyor. 

Bond Capital'ın kurucusu ve eski Kleiner Perkins genel ortağı Mary Meeker'ın adıyla yayınlanan raporda, ki bu raporlar daha önce Kleiner Perkins Caufield & Byers tarafından yayınlanıyordu, internet kullanıcılarının geçen yıla oranla yüzde 50'den fazla büyüdüğü bilgisi yer alıyor. Slaytlarda Slack, Stripe, Spotify, Dropbox, Discord, Twitch, Zoom, Stitch Fix, Instagram ve Canva gibi şirketlere referanslar bulunduğunu da belirtelim.

Rapora göre akıllı telefon büyüme hızı yüzde 4'e kadar azalırken Android'in ise pazardaki liderliği devam ediyor. Toplam akıllı telefon kullanıcı sayısının da 1,6 milyar civarına ulaştığı görülüyor.

İnternet kullanıcı sayısının ise yüzde 50'den fazla artışla 3,8 milyara ulaştığı görülüyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 24 olan internet kullanıcı sayısı yüzde 51'e ulaşmış durumda. 

Bölgelere göre internet kullanıcılarının büyüme oranına baktığımızda ise Asya Pasifik'in ilk sırada olduğunu, onu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu, Latin Amerika ve Karayipler ile Kuzey Amerika'nın izlediğini görüyoruz. Avrupa'nın ikinci sıraya yerleşmesinde ise Doğu Avrupa ülkelerinin etkisinin büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Raporun tamamına buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.