Salesforce, Tableau Software'i 15,3 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor

Salesforce, kurumların kullandıkları verileri anlamlandırmaları konusunda hizmet sunan Tableau Software'i satın almaya hazırlanıyor.
Salesforce, Tableau Software'i 15,3 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor

Dünyanın en önemli müşteri ilişkileri yönetimi şirketlerinden biri olan Salesforce, yeni bir satın alma haberi ile karşımızda. Bugün paylaşılan haberlere göre Salesforce, kurumların kullandıkları verileri anlamlandırmaları konusunda hizmet sunan Tableau Software'i satın almaya hazırlanıyor.

Reuters'ın paylaştığı bilgilere göre Tableau Software'in tüm hisselerini satın alacak olan Salesforce, anlaşma için 15,3 milyar dolar ödeyecek. Söz konusu satın almanın Salesforce tarafından bugüne kadar yapılan en büyük satın alma olduğunu da belirtelim.

Anlaşma ile birlikte Tableau Software hissedarları toplamda 1103 Salesforce hissesine sahip olacaklar. Tableau Software toplamda 86 bin müşteriye sahip olduğunu da ekleyelim. Bu müşteriler arasında ise Charles Schwab ve Southwest Airlines gibi önemli firmalar da yer alıyor.

Anlaşma yılın 3. çeyreğinde tamamlanacak

Tableau Software'in 4 bin 200 çalışana sahip olduğunu da belirtelim. Satın alma anlaşmasının gerçekleşmesi ile birlikte Tableau Software çalışanlarına ne olacağı ise şu an için belli değil.

Yapılacak olan satın alma anlaşmasının yılın 3. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Salesforce tarafından paylaşılan bilgilere göre Tableau Software satın almasının şirket gelirlerinin 2020 yılında 400 milyon dolara kadar çıkarması hedefleniyor. Son olarak Bank of America Merrill Lynch'in Salesforce, Goldman Sachs'in ise Tableau için finansal danışmanlık görevlerini üstlendiklerini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.