Elektrikli scooter girişimi Martı'nın yatırımcıları kimler? [Özel Haber]

Bu haberimizde şu an için ülkemizin tek yerli elektrikli scooter paylaşım girişimi olan Martı'nın yatırımcılarına yakından bakıyoruz.
Elektrikli scooter girişimi Martı'nın yatırımcıları kimler? [Özel Haber]

Elektrikli scooter paylaşım girişimlerinin her geçen gün daha da popüler bir hale geldiğini sizlere daha önce aktarmıştık. Özellikle ABD'de ve Avrupa'da sıkça kullanılan elektrikli scooterlar, söz konusu girişimler ile birlikte büyük kullanıcı kitlesi kazandı. 

Girişim dünyasını etkisi altına alan elektrikli scooter paylaşım konsepti Martı girişimi ile geçtiğimiz Mart ayında ülkemize de kullanıma sunulmuş oldu. Oğuz Alper Öktem ve Sena Öktem tarafından kurulan Martı, şu an Anadolu Yakası'nda belirli bölgelerde kullanılabiliyor. 

ABD merkezli e-scooter girişimi Lime'ın ve Almanya merkezli bir elektrikli scooter paylaşım girişimi olan Flash'ın Türkiye'de hizmet vermeye hazırlandığını sizlere daha önce aktarmıştık. Lime ve Flash gibi önemli elektrikli scooter paylaşım girişimlerinin ülkemize girmesi ile birlikte Martı ile nasıl rekabet edeceklerini ise zaman gösterecek.

Bu haberimizde ise şu an için ülkemizin tek yerli elektrikli scooter paylaşım girişimi olan Martı'nın yatırımcılarına yakından bakacağız. Detaylara geçmeden önce Martı'nın tohum yatırım süreciyle ilgili önemli bir bilgiyi paylaşalım.

Uluslararası açılım planı olan ve hem yabancı yatırımcılara kolaylık sağlamak hem de global bir girişim olma hedefiyle şirketini Amerika'da kuran Martı'nın, yatırım turu dönüştürülebilir borçlanma (convertible debt) yöntemiyle gerçekleştiriliyor. Yani seri A yatırımını almadan yatırımcılara hisseleri verilmiyor. İlk tur yatırımdan sonra ise kuruluşta şirkete borç veren yatırımcılara anlaşma şartlarına göre hesaplanan hisseleri veriliyor.

Bu detayı vermemizin sebebi ise, söz konusu yatırım süreci borçlanma yöntemiyle yürütüldüğü için kapanan bir turun olmadığını ve bunun sebebini size doğru şekilde anlatmak istememiz. Martı halen yatırımcılara açık ve sektörden bir çok yatırımcı ile görüşmelerini sürdürüyor.

Peki, Martı'nın ilk yatırımcıları kimler?

Aldığımız bilgilere göre Martı'nın yatırımcıları arasında Umur Gençoğlu, Emir Dereli, Sankonline'dan tanıdığımız Turgut Konukoğlu ve ülkemizdeki teknoloji ekosisteminin önemli yatırımcıları arasında yer alan Hasan Aslanoba bulunuyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu isimler hali hazırda yatırımı gerçekleştirip şu anda yatırımcı olarak şirkette yer alan isimler. Kulağımıza gelen başka isimler de var ancak henüz imzalar atılmadığı için kesinlik kazanmış diyemeyiz.

Martı, Avrupa yakasına geliyor

Şu an için Kadıköy'de Fenerbahçe'den başlayan ve Bostancı'ya kadar uzanan bir rota üzerinde hizmet veren Martı, aldığımız bilgilere göre Avrupa Yakası'na adım atmayı da hedefliyor. Paylaşılan bilgilere göre Martı'nın operasyon ekibi Avrupa Yakası'nda farklı bölgelerde testler gerçekleştiriyor.

Yapılan testlerin sonuçlarına göre Martı'nın Avrupa Yakası'ndaki yeni lokasyonu da belirlenecek. Aldığımız bilgilere göre bu testlerin bir kısmının Bebek sahilinde gerçekleştiğini de ekleyelim.

Son dönemlerde ülkemizde en çok konuşulan girişimlerden biri olan Martı ve tabi ki dünyada en çok konuşulan konulardan olan mikro mobilite ve e-scooter girişimlerinin Türkiye hamleleri hakkında yeni bilgiler aldıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.