Eren Bali'nin girişimi Carbon Health B serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı

Brookfield Growth Partners liderliğinde gerçekleşen B serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım alan Carbon Health, önümüzdeki on yıl boyunca yeni kliniklerini ABD'nin her yerinde yaygınlaştırmayı planlıyor.
Eren Bali'nin girişimi Carbon Health B serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı

Hastalar ve doktorları bir araya getiren sağlık uygulaması Carbon Health, B serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Brookfield Growth Partners liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna DCVC, Flatiron Health ve Clover Health katılım gösterdi. 

Bunun yanı sıra girişime daha önce yatırım yapmış olan Builders VC, Bullpen Capital, Javelin Venture Partners ve Two Sigma Ventures'ın da yatırım turuna katılarak girişimi desteklemeye devam ettiğini belirtelim.

Bu yeni yatırımla birlikte Brookfield Growth Partners'ın yönetici ortağı Josh Raffaelli de Carbon Health’in Yönetim Kurulu'ndaki yerini aldı. Girişim, B serisi yatırımıyla gelen sermayeyi kullanarak California'nın dışında da hizmet vermeyi planlıyor. 30 Milyon ABD'linin sağlık alanında yeterli hizmet alamayan bölgelerde yaşadığı düşünülürse, Carbon Health'in ciddi bir hizmet açığını online klinikleriyle kapatacağını söyleyebiliriz. 

Üstelik girişim önümüzdeki on yıl boyunca yeni kliniklerini ABD'nin her yerinde yaygınlaştırmayı da planlıyor. Carbon Health'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Eren Bali ise Brookfield ile yaptıkları ortaklık yapmaktan heyecan duyduklarını belirterek hem Brookfield'in hem de diğer yatırımcıların, girişimin dünya standartlarındaki hasta bakımının herkes tarafından erişilebilir olması hedefini hızlandırdığını dile getirdi. 

Bali'nin aktardıklarına göre, şirket Brookfield'ın öne çıkan ticari ve operasyonel kaynaklarından faydalanmayı, ortaklıklarını da sağlık sistemleri ve hastaneler ile genişletmeyi planlıyor. Böylece Carbon Health, ABD için hastaları önceliklendiren ve teknoloji ile sektörün verimliliğini arttıran ulusal bir marka olmayı hedefliyor. 

Son olarak Carbon Health'in diğer sağlık girişimlerinin aksine premium sağlık hizmetini bir abonelik ya da ek ücretlendirme ile sunmadığını belirtelim. Şimdiye kadar 100 binden fazla hastaya hizmet veren Carbon Health, 200 binden fazla randevunun da tamamlanmasını sağladı. NorthBay Healthcare ve El Camino Health gibi ABD'nin önde gelen hastaneleriyle iş birliği yapan şirket, görünen o ki bu yeni yatırım ile birlikte daha fazla hastanın erişimine açılırken, yeni ortaklıklarıyla da gündeme gelecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.