WWDC 2019'da açıklanan tvOS yenilikleri

WWDC 2019'da tvOS yenilikleri açıklandı.
WWDC 2019'da açıklanan tvOS yenilikleri

Webrazzi olarak yerinden takip ettiğimiz WWDC 2019'da tvOS 13 tanıtıldı. Yapılan yenilikler kapsamında tvOS'a çoklu kullanıcı desteği geldi. Bu sayede Apple TV kullanıcıları aile üyelerinin hesapları arasında kolayca geçiş yapabilecek ve daha kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşayabilecek. Bu yeni özellik sayesinde "Up Next" kısmında kullanıcıların kendi zevklerine yönelik içeriklere daha kolay ulaşabileceğini de ekleyelim. 

Apple TV üzerinden 5 milyon şarkı içeren Apple Music'e de erişim sağlanabildiğini hatırlatalım. çoklu kullanıcı desteği ile kullanıcıların dinlediği şarkılar da kolayca kişiselleştirilebilecek. Evdeki tüm kullanıcılar kendi müziğine kolayca erişebilecek. 

Bu arada tvOS'a Spotify benzeri şarkı sözü özelliği eklendiğini de belirtelim. Böylece Apple TV üzerinde şarkı dinlerken, sözleri de şarkıyla beraber takip edebileceksiniz. 

Bir başka yenilik de Apple Arcade tarafında gerçekleştirildi. Apple Arcade artık Xbox 1x ve Playstation Dual Stat Core desteğine sahip. Ayrıca Apple Arcade'in bu sonbaharda Apple TV 4K ile buluşacağını da ekleyelim. Yapılan yenilikler kapsamında altı kişilik bir aile, tek bir abonelikle 100’den fazla oyuna sınırsız bir şekilde erişebilirken . Oyunların hiçbirinde reklam ve ek satın alma olmayacak. Kullanıcıların Apple Arcade oyunlarını iPhone, iPad, iPod touch, Mac ve Apple TV’de oynayabileceğini de belirtmekte fayda var. 

Bunun yanı sıra etkinlikte yeni ekran koruyucular da tanıtıldı. Yeni ekran koruyucular için“Mavi Gezegen” belgeselini hazırlayan BBC Ulusal Tarih Birimi ile iş birliği yapan Apple, kullanıcılara az keşfedilmiş yerlerden deniz altı çekimleri sunuyor. 

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla aktardığımız WWDC 2019 haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.