Apple yeni Mac Pro'yu tanıttı

Apple geliştiriciler için gerçekleştirdiği yeni etkinlikte sadece yazılımları ile değil, yeni bir donanım ile de adından bahsettirmeyi başardı ve yeni Mac Pro'yu tanıttı.
Apple yeni Mac Pro'yu tanıttı

Apple WWDC 2019'da sadece yazılım güncellemeri ile değil duyurduğu yeni donanım yeni Mac Pro ile de gündeme geldi.

Yeni Mac Pro, profesyoneller düşülerek tasarlanmış özel bir Apple ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Tasarımında önceki Mac Pro'ya nazaran ciddi değişikliklere gidilmiş. Daha önce yuvarlak olarak tasarlanan Mac Pro'nun aksine karşımıza Tower yani kule tipi olarak andığımız klasik kişisel bilgisayar tasarımı ile karşımıza çıkan bir model var.

Mac Pro'nun teknik özellikleri

Yeni Mac Pro 28 çekirdekli Intel Xeon işlemciye sahip olabiliyor. Bununla birlikte 1.5 TB'a kadar RAM desteği de sağlayabiliyor. Bunun için tam 12 adet slot Mac Pro'da mevcut. Kısacası yeni Mac Pro ile çalışmak isteyen kullanıcılar ciddi anlamda bir performans canavarı yaratabiliyorlar.

Performansla birlikte ekran kartı konusunda da Apple önemli adımlar atmış. PCI bağlantısıyla birlikte Radeon Pro Vega II ürünü yeni Mac Pro'ya takılabiliyor. Burada Nvidia'nın şimdilik bir ürünü yok. Bunun yanı sıra iki adet Radeon Pro Vega II de yeni Mac Pro'ya takılabiliyor ve Apple'a göre bunun anlamı, dünyanın en büyük grafik işlemcisi demek. Yeni Mac Pro'nun üstünde iki adet Thunderbolt 3, 2 adet USB-A ve 3.5mm ses girişi yer aldığını da belirtelim.

Yeni Mac Pro ile birlikte 8K desteği de artık normal olacak. Bugün 8K desteklemeye başlayacak pek çok cihazda tüketilecek 8K içerikler muhtemelen bu performans canavarı Mac Pro'lar sayesinde hazırlanacak. Bununla birlikte yeni Mac Pro diğer Apple ürünlerinin aksine 'upgrade' edilebilir bir mimari ile tasarlanmış. Kısacası Apple bu mimari konusunda yüksek fiyatlar sebebiyle kullanıcılara daha makul bir seçenek olmayı da hedefliyor.

Yeni Mac Pro her ne kadar hedef kitlesi itibariyle dar bir alanı hedefliyor olsa da, kullanıcıların karşına çıkan bu tasarım yorumlara bakılırsa pek de geçer not almışa benzemiyor. Zira ilk kullanıcı yorumlarına bakılırsa Mac Pro'nun tasarımıyla birçok eleştiri mevcut, ürünü rendeye benzeten kullanıcılar bile var. Ancak bir diğer yandan da yükseltilebilir donanımlı yeni mimari oldukça büyük bir artı. Yeni Mac Pro'nun tekerlekleri de bulunuyor.

Yeni Mac Pro'nun ekranı

Yeni Mac Pro bu kasayla birlikte bir de monitöre sahip. Yeni Mac Pro ile aynı tasarım esintilerine sahip olan Mac Pro monitörü 32 inç LCD bir ekran. 6K Retina ve HDR destekli bu ekran, 6,016 x 3,384 çözünürlüğe sahip.

Yeni Mac Pro'nun fiyatı

Yeni Mac Pro'nun en can yakıcı tarafı ise sanırız fiyatı olacak. Yeni Mac Pro'nun baz modeli, 8 çekirdekli Xeon işlemci, 32GB RAM, 256GB SSD hard disk ve Radeon Pro 580X ekran kartı ile gelecek ve fiyatı da 5999 dolar olacak. Bu sonbahar aylarında raflardaki yerini alacak yeni Mac Pro'nun Türkiye fiyatları ise henüz belli değil.

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla hazırlanan WWDC 2019 dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.