Apple, güvenliği üst noktaya taşıdığı 'Sign in with Apple' özelliğini tanıttı

Apple WWDC etkinliğinde çok önemli bir özelliğini tanıttı. Geliştiriciler ve özellikle girişimler için kritik olan bu özellik, üyelik süreçlerini kullanıcılar lehine bir hayli kolaylaştırıyor.
Apple, güvenliği üst noktaya taşıdığı 'Sign in with Apple' özelliğini tanıttı

Apple, kullanıcılar için ciddi bir külfet haline gelen üyelik süreçlerine yönelik olarak geliştirdiği yeni özelliğini WWDC 2019'da tanıttı. Apple'ın bu yeni ürünü çok yenilikçi bir ürün değil ancak Apple yaptığı dokunuşlarla, bu alanda faaliyet gösteren Google ve Facebook rakiplerinden bir adım önünde yer alıyor.

Apple, uygulamalara üyelik konusunu kullanıcı lehine yönelik olarak tekrar ele aldı. Bu alanda Facebook ve Google, sağladığı API'ler aracılığıyla kullanıcıların üyelik süreçlerini kendi Google ya da Facebook hesapları üzerinden yapmasına izin veriyordu. Ancak bu süreçte kullanıcılar e-posta adreslerini direkt olarak üye olduğu yerle paylaşıyordu. Şimdi ise Apple bu alanda ipleri yeniden kullanıcı adına veriyor.

Örnek vermek gerekirse Apple ile kayıt olduğunu bir uygulamaya e-posta adresinizi paylaşıp paylaşmamayı kendiniz seçebiliyorsunuz. E-postanızı paylaşmak istemediğiniz bir durumda, Apple size özel bir sanal e-posta adresi yaratıyor ve üye olduğunuz uygulamalarla kişisel adresleriniz değil Apple'ın yarattığı bu sanal gelen kutuları kullanılıyor. Böylece üye olduğunuz uygulama, asla ve asla kişisel e-posta adresinize sahip olamıyor. 

Geliştiriciler, tasarlanan 'Sign in with Apple' entegrasyonu için bir dokümantasyon yayınlanacak. Muhtemelen yakın zamanda pek çok uygulama ya da girişim, iOS kullanıcılarına yönelik olarak 'Sign in with Apple' ile kayıt olma özelliğini de sunmaya başlayacak.

Apple kendi sistemi üzerinden kayıt ve giriş yapmaya izin verdiği için, muhtemelen Face ID gibi özellikler de artık uygulamalara giriş yapmanıza yardımcı olacak birer araç olabilir. Elbette bu özellik de geliştiricilerin mutlaka takip etmesi gereken bir detay olarak karşımıza çıkıyor. 

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla hazırlanan WWDC 2019 dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.