Kaan Günay ve Onur Kardeşler tarafından kurulan Firefly 30 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşımlı taksiler üzerinden reklam yapmaya aracılık eden Firefly girişimi, 30 milyon dolar Seri A yatırımı aldı.
Kaan Günay ve Onur Kardeşler tarafından kurulan Firefly 30 milyon dolar yatırım aldı

ABD'de Uber ya da Lyft yapan sürücüler genellikle alternatif para kazanma yöntemlerine de açık oluyor. Firefly adlı girişim bu alandaki açığı görmüş ve araç paylaşımlı taksi çağırma uygulamalarının sürücülerini hedeflemiş. Bu sürücüler, Firefly'ı kullanarak kendi araçlarına reklam alabiliyor ve buradan bir ek kazanç elde edebiliyorlar.

ABD'de kurulan girişimin kurucuları da iki Türk girişimci. Kaan Günay ve Onur Kardeşler tarafıdan kurulan girişim, daha önce 21,5 milyon dolarlık bir tohum yatırımı almıştı. Hatta bu yatırımın ardından Webrazzi TV'de girişimin kurucu ortakları Kaan Günay ve Onur Kardeşler ile bir röportaj gerçekleştirmiştik. Google Ventures'ın öncülüğünde gerçekleşen yatırımda NFX de yer aldı.

Açıkhava reklamcılığını araç paylaşımı uygulamalarının sürücülerini hedefleyerek gerçekleştiren Firefly, şu anda Los Angeles'da ve San Francisco'da kullanımda. Yakında New York'da da operasyonlarına başlamayı hedefleyen şirket, reklamlarını araçların üzerine yerleştiren bir panelle tüketiciye aktarıyor. Bunun yanı girişimin artık geleneksel taksiler üzerine de reklam alabilecek bir yapıya da geçiyor. Strong Outdoor adlı firmayı satın alan Firefly, bundan böyle hem geleneksel taksilerde hem de Uber ya da Lyft yapan araçların üzerinde de görülür olacak.

Firefly, kendi mecrasını yaratması ve teknoloji kullanımıyla öne çıkıyor. Reklamverenler de oldukça iyi ve faydalı bir mecra olduğunu söylemek mümkün. Yerel hedefleme yapabileceğiniz, sürekli gezen bu billboard reklamlar reklam satışçıları için de pazarlanması kolay bir mecra olarak öne çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.