İş Bankası ve Yandex.Checkout'tan e-ticaret alanında işbirliği

Yandex.Checkout ile ödeme kabulü anlaşması imzalayan Türkiye İş Bankası, Türkiye merkezli işletmelerin e-ticaret üzerinden Rus tüketicilere ulaşmasını sağlıyor.
İş Bankası ve Yandex.Checkout'tan e-ticaret alanında işbirliği

Geçtiğimiz ay  Rusya’nın milli kartı MIR’i fiziki ve sanal üye işyerlerinde ve Bankamatiklerinde kabul etmeye başlayan Türkiye İş Bankası, şimdi de Rusya’nın önde gelen online ödeme altyapısı sağlayıcılarından Yandex.Checkout ile ödeme kabulü anlaşması imzaladı. 

İş Bankası bu iş birliği ile Türkiye merkezli işletmelerin e-ticaret üzerinden Rus tüketicilere ulaşmasını ve satış sürecini kolaylaştırabilmeyi hedefliyor. Böylece Türkiye’nin Rusya ile olan ticaretinin de gelişmesine katkıda bulunuyor.

Bunu yanı sıra İş Bankası’nın sanal POS hizmetinin, yurt dışı müşterilere yapılan satışlar için Visa, Mastercard, Amex, UnionPay, JCB gibi uluslararası kart şemaları ile 50’den fazla ülkede geçerli olduğunu ve 34 farklı yerel ödeme yöntemini kabul ettiğini de belirtmekte fayda var. 

Yapılan bu işbirliği sayesinde Türk firmaları, Rusya’dan Sberbank Online, Alfabank ve Yandex.Money gibi yöntemlerle Yandex Checkout platformu üzerinden ödeme alabilecek. Aynı şekilde Türk işletmeleri, Yandex Checkout platformu üzerinden 92 milyon Sberbank Online, 16.1 milyon Alfabank ve 46 milyon Yandex.Money kullanıcısına erişebiliyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen; konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“İş Bankası olarak fiziki ve elektronik ticarete bakışımızda sınır ötesi ödemelere ayrı bir önem atfediyor ve her geçen gün sunduğumuz ödeme çözümlerimizi zenginleştiriyoruz. Türkiye-Rusya arasında gerçekleştirilen ticaretin geliştirilmesi amacıyla İş Bankası olarak üzerimize düşen görevi yapmak adına Yandex.Checkout ile işbirliğine giderek, sanal POS uygulamamızdaki yurtdışı ödeme hizmetimizi geliştirdik. Böylece, havayolları, turizm firmaları ve e-ihracat ile uğraşan işletmelerimizin Rusya’dan yapacakları tahsilatları kolaylaştırmış olduk.Üye işyerlerimize sunduğumuz hizmet ve ürün çeşitliliğini arttırmaya, bu sayede yurtdışına satış yapan işletmelerimizi desteklemeye devam edeceğiz”

Yandex.Money Genel Müdürü Ivan Glazаchev ise şöyle konuştu:

“İş Bankası ile olan işbirliğimiz Yandex.Checkout için büyük bir adım. Rus tüketicilere, Türk e-ticaret platformlarında ve online mağazalarda kolay ve güvenli işlem yapabilme fırsatını sunmamız bizim için önemlidir. Bu ortaklık, çok sayıda Türk üye işyerinin yabancı ürün ve hizmetlere talebi yüksek olan milyonlarca yerel tüketiciye ulaşmasını sağlayacak.”

Son olarak Üye İşyerleri Ekosistem Konferansı’nda Yandex.Checkout'un  2019'da “En İyi Ödeme Servis Sağlayıcı” ve 2017'de “En İyi Çıkış Yapan Ödeme Yöntemi” ödülü aldığını ekleyelim. 2013 yılında Yandex.Money tarafından kurulan Yandex.Checkout'un 106.000 online mağazası bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.