Paraşüt'ün satışı kesinlik kazandı

Dün sizlerle paylaştığımız bugün Paraşüt'ün kurucusu Sean X. Yu tarafından açıklandı.
Paraşüt'ün satışı kesinlik kazandı

Dün sizlere Paraşüt'ün Turkven ve Earlybird'ün yatırımcısı olduğu Mikro ve Zirve tarafından satın alındığı paylaşmıştık. Bugün Paraşüt'ün kurucusu Sean Yu yaptığı açıklama ile satışı doğrulandı.

Paraşüt'ün satışını şirketimizin kısa tarihinde dönüm noktası diye nitelendiren Sean Yu, Mikro ve Zirve Yazılım ile güçlerinin birleşmesinin önemine değindi. Paraşüt'ün ilk günlerinden itibaren gelen süreci özetleyen Sean X. Yu'nun paylaşımını aşağıda bulabilirsiniz.

Bu satırları şirketimizin kısa tarihinde dönüm noktası olarak kabul edebileceğimiz bir haberi sizinle paylaşmak için kaleme alıyorum. Bugün, geleceğimiz için çok önemli bir adım atarak TURKVEN ve Earlybird’ün yatırımcısı olduğu DST Teknoloji Grubu’nun çatısı altında Mikro ve Zirve Yazılım ile güçlerimizi birleştirdik.

Bu adımın büyüklüğünü anlatabilmek için sizi biraz ilk günlerimize götürmek istiyorum. Paraşüt’ün temellerinin oluştuğu dönem, özel bir sermaye şirketinde analist olarak görev yaptığım döneme denk geliyor. Yüzlerce firmanın finansal ve operasyonel analizini yaptığım o dönemde, işletme sahiplerinin şirketlerini daha iyi yönetebilmeleri için finansal bilgileri anlamalarının ne kadar önemli olduğunu fark ettim.

Günümüzde güncel ve güvenilir bilgiye erişilebilirlik bu kadar kolaylaşmışken finansal yönetim bu kadar zor olmamalıydı. Ön muhasebe yönetiminin Excel ve defter üzerinde gerçekleştiği, kaybolan verilerin ve yapılan hatalı işlemlerin firma sahiplerine fazladan mesai olarak geri döndüğü bir dönemde işletmelerin ne kadar alacağı ya da ödemesi olduğunu, finansal operasyonlarının ne durumda olduğunu anlık olarak takip edebilmesi gerekiyordu.

Bu fikirden yola çıkarak, işletmelere ihtiyaç duydukları finansal bilgileri kolaylıkla raporlayabilecekleri bir araç sunabilmek için ortaklarım Andaç Türkmen ve Fahri Özkaramanlı ile birlikte Paraşüt’ü kurduk. Türkiye’deki küçük işletmelerin iş yükünü ciddi anlamda hafifletecek, bugüne kadar görülmemiş bir şirket olma heyecanı ile yeni bir ekosistem yarattık. Ön muhasebe bilgisi ne kadar olursa olsun, ihtiyacı olan herkesin zorlanmadan kullanabilmesi için kullanıcı dostu bir arayüz geliştirdik. Ön muhasebeyi herkes için kolay ve keyifli bir hale getirmeye çalıştık.

Kurulduğumuz günden bu yana, sizlerin inancı ve güveni ile sürekli büyüdük, önemli başarılara imza attık. 5 yıl içinde Türkiye’nin dört bir yanından her türlü sektörde faaliyet gösteren 11 bini aşkın KOBİ’nin ön muhasebe yönetimini bulut ortamına taşıdık. Paraşüt üzerinde yaklaşık 30 milyar TL değerinde ticaret gerçekleştirildi. 2016 ve 2017 yıllarında iki yıl üst üste “Türkiye’nin En Başarılı İkinci Startup’ı seçildik. Dünyaca ünlü araştırma şirketi CB Insights’ın “The Finctech 250” listesine Türkiye’den giren iki startup’tan biri olduk.

Attığımız her adımda ve yaptığımız her geliştirmede KOBİ’lerden ilham aldık. Siz işinizi büyütürken her adımda yanınızda olmak ve hayatınızı daha da kolaylaştıracak kapsamlı hizmetler sunabilmek için öğrenmeye ve sürekli kendimizi geliştirmeye devam etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Finansal yönetim çözümümüzü mükemmelleştirmeye devam ederken, ortaya çıkabilecek diğer ihtiyaçlarınızı da karşılayabilecek bütünsel çözümler sunmak için her gün canla başla çalışıyoruz.

Yepyeni bir sayfa...

Yolculuğumuza başladığımız 5 sene öncesine geri dönüp baktığımızda kat ettiğimiz yolu görmek çok ilham verici. Bugün ise, Paraşüt’teki yepyeni gelişmeyi sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum:

Paraşüt olarak, TURKVEN ile Earlybird’ün yatırımcısı olduğu ve içinde Türkiye’nin en büyük ikinci ve üçüncü ticari iş yazılımı şirketleri olan Mikro ve Zirve Yazılım’ın da bulunduğu DST Teknoloji Grubu bünyesine katıldık.

Mikro ve Zirve Yazılım ile güçlerimizi birleştiriyor olmak bizi oldukça heyecanlandıran bir gelişme oldu. Alanında öncü, zengin bir bilgi birikimine sahip bu iki değerli firma ile aynı çatı altında buluşmamızın, hizmet ve ürünlerimizi bir adım öteye taşımamıza imkan tanıyacağına inanıyoruz.

Bu iş birliği ile, firmaların kurulduğu ilk andan globalleşme sürecine kadar finansal operasyonunun her aşamasında yanında olacak, dinamizmi ve kolektif tecrübesi ile kullanıcılarımıza her türlü ihtiyaçlarında destek olacak bütüncül ve benzersiz teknoloji çözümleri sunmayı hedefliyoruz. Bu nedenle bu güç birliğini, Türkiye ekonomisinin kalbi KOBİ’lerin rekabet gücünü gerçek anlamda artıracak ve onları çok daha ileri bir konuma taşıyacak bir adım olarak görüyoruz.

Peki, gelecekte sizi ne bekliyor?

Mikro ve Zirve Yazılım gibi iki değerli firma ile aynı çatı altında bir araya gelsek de Paraşüt olarak kendi kurumsal kimliğimiz, ürün ailemiz, vizyonumuz ve iş modelimizi koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Bu bağlamda çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edecek, hizmet ve ürünlerimizi aynı kalitede sizinle buluşturmaya devam edeceğiz.

Öte yandan, bu yeni iş birliği ve beraberinde gelen bilgi birikiminden güç alarak kullanıcı deneyiminizi zenginleştirmek, birbirini tamamlayan uçtan uca çözümler geliştirmek ve finansal operasyonunuza yepyeni bir soluk getirmek için tüm gücümüzle çalışacağız.

Bu yolculukta bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz...

Sean X. Yu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.