41 milyar dolar değerlemesi ve müşterileri ile dikkat çeken Palantir, halka arz planlarını 2020'ye erteledi

Büyük veri firması Palantir'in 2019'da halka açılması bekleniyordu, ancak Bloomberg'ün cuma günü yayınladığı habere göre şirket bu planlarını 2020'ye erteledi.
41 milyar dolar değerlemesi ve müşterileri ile dikkat çeken Palantir, halka arz planlarını 2020'ye erteledi

Büyük veri firması Palantir'in 2019'da halka açılması bekleniyordu, ancak Bloomberg'ün cuma günü yayınladığı habere göre şirket bu planlarını 2020'ye erteledi. Bloomberg'e göre, CEO Alex Karp'ın 15 yıllık veri şirketi Palantir'in şirketin daha önce yaptığı yorumlara rağmen halka açılması şimdilik pek olası değil. Bu da 2019'un merakla beklenen halka arzlarından birinin 2020 yılının en çok beklenen halka arzına dönüştüğü anlamına geliyor.

ABD hükümeti gibi müşterilere gizli veri-analitik araçları satan girişim, geçtiğimiz yıl gelirini yüzde 40 oranında artırarak 1 milyar dolara çıkardı, ancak anonim kaynakları gösteren rapora göre yaklaşık 30 milyon dolar da zarar etti. Bu kayıp da Palantir'in halka arzını ertelemesine neden oldu. Bununla birlikte Palantir'in sadece bir bağımsız yönetim kurulunun bulunduğunu ve halka arz hazırlığı için gerekli olan satış ve finans personelinin eksik olduğunu belirtelim. Hem Nasdaq hem de New York Borsası'na göre halka arz için bir şirketin yönetim kurulunun çoğunluğunun bağımsız olması gerekiyor. Ancak Bloomberg'ün paylaştığı bilgilere göre Palantir'in dört kurul üyesinden üçü kurucu olarak karşımıza çıkıyor. 

Palantir'in halka arz ile ilgili yapılan yorumlara cevap vermediğini belirtelim.

Şirketin halka açıldığı zaman nasıl bir değer alacağı henüz belli değil. Morgan Stanley'e göre şirketin değerlemesini 41 milyar dolar seviyesinde.

Her ne kadar Palantir halka arzını ertelemiş olsa da Uber gibi, Pinterest gibi büyük teknoloji şirketlerinden halka arz haberleri gelmeye devam ediyor. Örneğin haziran ayında Slack'in halka arzının gerçekleşmesi bekleniyor. 2019 bu konuda verimli bir yıl olmaya devam ederken, şirketlerden gelecek haberleri de merakla bekliyoruz.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.