Internet Association'ın 2019 Internet Özgürlük Ödülü, Ivanka Trump'a verildi

ABD'de yeni yasal yaptırımlarla kısıtlanması konuşulan Google, Facebook ve Twitter bu ödülü Ivanka Trump'a vermesi, bir lobicilik faaliyeti olarak yorumlandı.
Internet Association'ın 2019 Internet Özgürlük Ödülü, Ivanka Trump'a verildi

Dün Internet Association 'ın bu yıl altıncısı düzenlenen Yardım Galası'nda Ivanka Trump'a Internet Özgürlük Ödülü verildi. Internet Association'ın kurucu üyeleri arasında Google, Amazon, eBay ve Facebook'un yer aldığını belirtelim. Derneğin üyelerine baktığımızda ise Microsoft, Etsy, Lyft, LinkedIn, AirBnB, Drobbox, Reddit, Spotify, Stripe, Snap ve Twitter gibi silikon vadisinin önde gelen isimlerini görüyoruz. 

Son zamanlarda ABD'de yeni yasal yaptırımlarla kısıtlanması konuşulan Google, Facebook ve Twitter gibi Silikon Vadisi devlerinin bu ödülü Ivanka Trump'a vermesi, bir lobicilik faaliyeti olarak yorumlandı. Zeynep Tüfekçi paylaştığı bir tweet ile verilen bu ödülü eleştirirken, diğer kullanıcılar da Ivanka Trump'ın ödülü Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile paylaştığını hatırlattı. 

Internet Association, paylaştığı blog göndersinde Ivanka Trump'ın eğitim alanında attığı adımları ele aldı. Ivanka Trump'ın çabaları sayesinde Eğitim Bakanlığı'nın STEM eğitimine yönelik yılda 200 milyon dolar bütçe ayırdığını belirten Internet Association, Bilgisayar Mühendisliği eğitim programları için ise 300 milyon dolar ayrıldığını ifade etti. Blog gönderisinde Ivanka Trump sayesinde 1 milyar dolarlık bütçenin meslek edindirme ve teknik eğitim programlarına aktarılarak 11 milyon öğrenciye imkan sağlandığına yer veriliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.