600 milyon dolar yatırım alan yemek sipariş girişimi DoorDash'in değerlemesi 12,6 milyar dolara ulaştı

DoorDash'in değerlemesini neredeyse ikiye katladığı G Serisi yatırım turunda yeni yatırımcılar olarak karşımıza Darsana Capital Partners ve Sands Capital çıkıyor.
600 milyon dolar yatırım alan yemek sipariş girişimi DoorDash'in değerlemesi 12,6 milyar dolara ulaştı

5 yıldan uzun bir süre önce, Sequoia'nın ortağı Alfred Lin, DoorDash'in kurucularından Tony Xu'yu arayarak girişimin tohum yatırım turundan geçtiğini söylemişti. Bugün ise yatırımcılar, San Francisco merkezli şirkete 600 milyon dolarlık G Serisi ile 12,6 milyar dolar değer biçiyorlar.

DoorDash'in değerlemesini neredeyse ikiye katladığı G Serisi yatırım turunda yeni yatırımcılar olarak karşımıza Darsana Capital Partners ve Sands Capital çıkıyor. Yatırım turundaki diğer isimler ise Coatue Management, Dragoneer, DST Global, Sequoia Capital, SoftBank Vision Fund ve Temasek Capital Management olarak açıklanıyor. Bu arada Sequoia Capital'ın DoorDash'in hemen hemen her yatırım turunda yer aldığını da belirtelim.

Y Combinator mezunu olan DoorDash, Kleiner Perkins, CRV ve Khosla Ventures tarafından da destekleniyor. Şirket toplamda yatırım turlarından 2,5 milyar dolar topladı ve bu da onu ABD'deki en iyi sermayeli özel şirketlerden biri haline getirdi. Ayrıca Tony Xu, DoorDash'in şu anda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 325 büyüme kaydettiğini söyledi. Şirket, Şubat ayında F serisinin sonundan bu yana yüzde 60 büyüdüğünü ve yıllık toplam satışlarının Mart ayında yıllık bazda yüzde 280 artarak 7,5 milyar dolara ulaştığını da belirtti.

PitchBook’a göre, 12,6 milyar dolarlık DoorDash değerlemesi, şirketin ABD’deki en değerli 10 girişimci şirketi arasına girmesine neden oluyor. Yeni değerleme DoorDash'i Coinbase, Instacart ve hatta Slack’in de önüne geçiriyor. DoorDash şu anda ABD ve Kanada'daki 4 binden fazla şehirde, hem restoranlar hem de süpermarketler dahil olmak üzere yüzlerce ortağıyla faaliyet gösteriyor. Şirket ayrıca, işletmelerin kendi teslimatlarını yapmak için DoorDash ağını kullanmalarına izin veren DoorDash Drive'ı da işletiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.