Ezra yeni kanser taraması ile erkeklerde 11, kadınlarda ise 13 kanser türünü tespit edebiliyor

Ezra, tüm vücuda uygulanan manyetik rezonans görüntüleme (MR) taraması ile prostat kanserinin haricinde başka kanser türlerini tespit etmeye de başladı.
Ezra yeni kanser taraması ile erkeklerde 11, kadınlarda ise 13 kanser türünü tespit edebiliyor

Kanser hastalığının erken teşhisi konusunda çalışmalar yapan bir girişim olarak 6 ay önce karşımıza çıkan Ezra, ilk etapta sadece erkeklerdeki prostat kanserini test etmek için manyetik rezonans görüntüleme makineleri kullanabiliyordu. 

Kısa zaman içinde önemli bir yol kat eden Ezra, tüm vücuda uygulanan manyetik rezonans görüntüleme (MR) taraması ile prostat kanserinin haricinde başka kanser türlerini tespit etmeye de başladı. Ezra'nın geliştirdiği yeni tarama yöntemi sayesinde erkeklerde 11, kadınlarda ise 13 farklı kanser türü tespit edilebiliyor.

Yaklaşık 1 saat süren ve vücudun tümüne uygulanan Ezra'nın kanser taraması, 1950 dolarlık bir fiyat etiketine sahip durumda. Vücudun belli bölgelerine uygulanan Ezra kanser taraması ise 675 dolar. Sunduğu kanser taramasını daha uygun fiyatlardan kullanıcıları ile buluşturmak isteyen Ezra, çeşitli sigorta şirketleri ile de görüşme halinde. 

Kanser taramasının hızını, doğruluğunu ve satın alınabilirliğini artırmak amacı ile yola çıktıklarını belirten Ezra CEO'su ve kurucu ortağı Emi Gal, daha iyi bir hasta deneyimi sunmak için gelişmiş tıbbi görüntüleme teknolojisi ile yapay zekadaki en son gelişmelerle birleştirmeyi hedeflediklerini de dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.