Andreessen Horowitz, PlanetScale'e 22 milyon dolar yatırım yaptı

Açık kaynaklı projeye dayanan bir NewSQL veri tabanı hizmeti olan PlanetScale, A Serisi yatırım turunda Andreessen Horowitz'ten 22 milyon dolar yatırım aldı. 
Andreessen Horowitz, PlanetScale'e 22 milyon dolar yatırım yaptı

Açık kaynaklı projeye dayanan bir NewSQL veri tabanı hizmeti olan PlanetScale, A Serisi yatırım turunda Andreessen Horowitz'ten 22 milyon dolar yatırım aldı. 

PlanetScale'in 22 milyon dolar topladığı yatırım turunda karşımıza US Digital Service'in başkanı Matt Cutts, Cultural Leadership Fund ve halihazırda eski yatırımcı olan SignalFire çıkıyor. Bu arada SignalFire'ın PlanetScale'e tohum yatırım olarak 3 milyon dolar yatırım yapmış olduğunu da hatırlatalım. Böylece PlanetScale'in aldığı toplam yatırım da 25 milyon dolara ulaşıyor. Yeni yatırım sonrasında Andreessen Horowitz'in genel ortağı Peter Levine ise PlanetScale'in yönetim kuruluna katılacak. 

PlanetScale'in kurucularının YouTube'u ölçeklendiren Vitess adlı teknolojiyi icat ettiğini belirtelim. PlanetScale şimdiyse verilerinin hem güvenli hem de tutarlı bir şekilde erişilebilir olmasını isteyen herhangi bir işletmeye satış gerçekleştiriyorlar. Vitess, veritabanlarını çalışırken yeniden bölebilmesi sayesinde işletmelerin sorunlarını, bazı verileri ait oldukları kullanıcı ile aynı yerde depolamak isteyen GDPR ile çözebilmelerine yardımcı oluyor.

Vitess, Google’daki Kubernetes'in öncüsü “Borg” üzerinde çalışmak üzere inşa edilmiş MySQ için tasarlanmış yatay bir ölçeklendirme aracı yazılımı olarak faaliyet gösteriyor. İşletmelerin, güvenilir eriş im hızlarından ödün vermeden bellek verimliliğini artırmak için veritabanlarını bölümlemelerini sağlıyor. PlanetScale Vitess'i, hizmet olarak veritabanında barındırma, müşteriler için şirket içi veya başka bir bulut sağlayıcı aracılığıyla çalıştırılabilecek teknolojinin lisansı, Vitess kullanıcıları ve talep üzerine destek için profesyonel eğitim ve Vitess’in açık kaynaklı versiyonu olmak üzere dört farklı şekilde satıyor.

PlanetScale şu anda lisans ve hizmetler için ödeme yapan 18 müşteriye sahip ve yakında kendi multi-cloud barındırma hizmetini yakında genel izleyici kitlesine ulaştırmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.