Yandex, harita servislerini firmaların kullanımına açıyor

Ülkemiz için kullanıma sunulan “Haritalar API Teknolojileri” hizmeti sayesinde özellikle telekomünikasyon, bankacılık, lojistik ve hızlı tüketim sektörlerinde faaliyet gösteren kurumların bütün harita ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. 
Yandex, harita servislerini firmaların kullanımına açıyor

Harita ve navigasyon servisi dendiğinde akla gelen ilk çözümlerden biri olan ve ülkemizde de büyük bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılan Yandex, yeni bir hizmet ile karşımıza çıktı. Ülkemiz için kullanıma sunulan “Haritalar API Teknolojileri hizmeti sayesinde özellikle telekomünikasyon, bankacılık, lojistik ve hızlı tüketim sektörlerinde faaliyet gösteren kurumların bütün harita ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. 

Sunulan API sayesinde Yandex Haritalar, kurumların web veya mobil sistemleri ile entegre olarak çalışabiliyor. Harita alt yapısına ihtiyacı bulunan firmalar, Yandex Haritalar API ile web sitelerine veya mobil uygulamalarına entegre edebildiği gibi haritada arama, rota oluşturma, trafik yol durumu gibi hizmetleri de kullanabilecekler.

Coğrafi koordinatların adres çözümlemesini sağlayan "geocoding" özelliği veya varış noktası kombinasyonlarının yapılabildiği "distance matrix" gibi çözümlerin de Yandex Haritalar API servisi ile sunulan hizmetler arasında yer aldığını da ekleyelim.

Yandex Haritalar API hizmetini ticari olmayan kullanımlar için günlük 25 bin sorguya kadar ücretsiz olarak kullanılacağını da belirtelim. Ayrıca Yandex, Harita API hizmetini test etmek isteyen yazılımcılar için de 2 haftalık bir deneme süresi tanıyacak.

Yandex’in Türkiye’de gösterdiği başarıyı B2B alanına da taşımaya kararlı olduklarını paylaşan Yandex Türkiye Ülke Müdürü Onur Karahayıt, yeni oluşturdukları iş geliştirme birimiyle telekomünikasyon, bankacılık, lojistik, hızlı tüketim gibi harita servislerine ihtiyaç duyan birçok sektöre hizmet vermeyi hedeflediklerini de dile getirdi. Dilerseniz Yandex Haritalar API hizmetin test etmek ve kullanmaya başlamak için buradan API Key alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.