Garanti Bankası'nın sosyal girişimcilik programı BBVA Momentum’a katılacak 10 girişim

Sürdürülebilir bir iş modeli ile yüksek sosyal etki yaratmak isteyen sosyal girişimcilere katkı sağlamayı amaçlayan Garanti Bankası-BBVA Momentum Sosyal Girişimcilik Programı’nın başvuru değerlendirme süreci sonuçlandı. 
Garanti Bankası'nın sosyal girişimcilik programı BBVA Momentum’a katılacak 10 girişim

Sürdürülebilir bir iş modeli ile yüksek sosyal etki yaratmak isteyen sosyal girişimcilere katkı sağlamayı amaçlayan Garanti Bankası-BBVA Momentum Sosyal Girişimcilik Programı’nın başvuru değerlendirme süreci sonuçlandı.  Programın 2019’daki yeni dönemine bu yıl 10 sosyal girişim katılacak. 

Garanti Bankası Kobi Bankacılığı ve Sorumlu Bankacılık üst düzey yöneticileri ile birlikte BUBA Yönetim Kurulu Üyesi Neda Soydan, SUcool Koordinatörü Naci Kahraman, Workinlot Kurucu Ortağı Atilla Erel, REENGEN Kurucu Ortağı ve CEO’su Şahin Çağlayan, Startup dergisi editörü Ayçe Tarcan Aksakal ve Impact Hub Istanbul Kurucu Ortağı Ayşe Sabuncu’ndan oluşan jüri değerlendirmesi sonucunda; Tutumlu Anne, Mumo Wrap, Es Kariyer, Batır Gıda, Pulsec, Nemflora, Maide Mutfak, Sertifier, Twin Science&Robotics, Puduhepa ve Kız Kardeşleri adlı sosyal girişimler, programa katılma fırsatını yakaladı.

10 girişimci, Impact Hub Istanbul iş birliği ile gerçekleştirilen, işlerinin büyüme planlarını oluşturmalarına katkı sağlayacak online ve sınıf içi eğitimler, stratejik mentorluk desteği ve girişimciler, müşteriler ve yatırımcılardan oluşan networking faaliyetlerini içeren bir programa dahil olacaklar.

Garanti Bankası-BBVA Momentum Sosyal Girişimcilik Programı yeni döneminin 24 Haziran Pazartesi günü başlayacağını belirtelim.

Batır Gıda: Sağlıklı ve doğal beslenmenin bir yaşam biçimine dönüşmesi sürecinde yerel çiftçileri ve üreticileri güçlendirirken otantik, yenilikçi ve besleyici fındık ezmesi çeşitleri yaratıyor. Öte yandan, hiçbir katkı maddesi, koruyucu, suni tat, rafine şeker barındırmayan ve vegan olan fındık yağı üretiyor.

Es Kariyer: Es Kariyer, engelli çalışanlara daha fazla ve sürdürülebilir istihdam olanağı yaratıyor. Türkiye’nin ilk ve tek engelli istihdamı danışmanlığı olarak 2016’dan beri hem şirketler hem de engelliler arasında çalışanlara danışmanlık yapıyor ve İŞKUR’un özel istihdam bürosu olarak faaliyet gösteriyor.

Maide Mutfak: Maide Mutfak, göçmen kadınları istihdam etmeyi ve onların toplumsal uyumuna katkıda bulunmayı amaçlıyor. Maide ekibi, bu kadınları finansal okur-yazarlıktan fotoğrafçılık eğitimine varıncaya kadar bir dizi eğitimden geçiriyor ve onları birer girişimciye dönüştürüyor.

Mumo Wrap: Balmumu, çam ağacı reçinesi ve Hindistan cevizi yağının kumaşa emdirilmesiyle üretilen MUMO, gündelik hayatta kullanılan buzdolabı poşeti ve streç filme alternatif; sağlıklı, güvenli, tekrar kullanılabilir bir yiyecek saklama kumaşı sunuyor.

NemFlora: NemFlora, insanların yaşam alanlarında sağlıklı ürünler üretmesini sağlayan aynı zamanda üretici ve tüketiciyi teknolojik altyapıyla buluşturan topraksız tarım odaklı Saas girişimidir. Buradaki ürünleri geri dönüşümlü kumaş ve kartondan yapılıyor. Ayrıca, kullanılmış ürünlerin zirai bir ekosisteme atık olmadan geri getirilmesine olanak sağlayan tarımsal geri dönüşüm projesi üzerinde çalışıyor.

Puduhepa ve Kız Kardeşleri: Puduhepa ve Kız Kardeşleri’nin amacı, Türkiye’deki kız çocuklarının kendilerine güvenen bireyler olarak büyümelerine destek olmak. Bunu yaparken de Anadolu’dan çıkan kadınların başarı hikayeleriyle onlara yol göstermek. Kadınlara, evlerinde istihdam sağlayan projenin geliri de yine kız çocuklarının eğitimine destek için kullanılıyor.

Pulsec: Pulsec, elektronik atık yönetimi için daha verimli çözümler sunuyor. Yeniden kullanılabilir, işlevsel ve değerli parçaları atık olmaktan kurtarıyor. Yeniden kullanım yaklaşımı geri dönüşümden daha çevre dostu olduğu için, dünya üzerindeki karbon emisyonu olumsuz etkisini azaltıyor.

Sertifier: Sertifier, her türlü belgenin güvenli şekilde dijitalleştirilmesi, dağıtılması, depolanması fikri üzerine ortaya çıkmış bir platform. Her bir belgeye özel QR kod ve seri numara yerleştiriyor ve sonrasında oluşturulan belgelerin sorgulama sayfası üzerinden kontrol edilebilmesini sağlayan güvenli bir sistem oluşturuyor. Belgeler dijital ortamda korunur ve saklanırken zaman, para ve malzeme tasarrufu yoluyla hem kullanıcılara hem de doğaya hizmet ediyor.

Tutumlu Anne: İkinci el anne, bebek ve çocuk ürünleri sitesi tutumluanne.com, az kullanılmış markalı ürünleri almak ve satmak isteyen yüzbinlerce anneyi güvenli bir ortamda buluşturuyor.

Twin Science&Robotics: Çocukların hayal gücünü geliştiren, eğlenceli ve öğretici bir robotik ve kodlama seti olan Twin, her çocuğun bilime ulaşabilmesini sağlamak ve eğitimde fırsat eşitliği vizyonuyla hareket ediyor. Ayrıca, YGA (Young Guru Academy) & T.C. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçen Bilim Seferberliği projesi ile ihtiyaç sahibi köy okullarına Twin seti gönderiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.