Ford'un yeni teslimat robotu, paketleri kapı önüne kadar bırakıyor

Ford, Digit adındaki robotun basamaklara tırmanabileceğini, engebeli arazide yürüyebileceğini veya çarpılsa bile dengede kalabileceğini söyledi.
Ford'un yeni teslimat robotu, paketleri kapı önüne kadar bırakıyor

Genel olarak araçları, kamyonetleriyle karşımıza çıkan otomotiv devi Ford, kendi kendine teslimat yapan yeni robotu üzerinde çalışıyor.

Otomobil üreticisinin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, teslimatları otonom araçlardan müşterilerin kapılarına taşımak üzere bir robotu test ettiğini açıklandı. Ford zaten online alışverişin popülaritesinden ilham alan otonom araçlarla teslimat gerçekleştiriyor.

Ancak şirket, insanların evlerinin dışına çıkmalarının ve kaldırımda bekleyen otonom araçlardan bir paket almalarının kimi zaman sakıncalı olduğunu ortaya çıkardı. Bu yüzden şirket, insan boyutlarında bir robotu 40 kiloluk paketleri taşıyabilecek hale getiren, Oregon merkezli bir girişim olan Agility Robotics ile ortaklık kurdu.

Ford, Digit adındaki robotun basamaklara tırmanabileceğini, engebeli arazide yürüyebileceğini veya çarpılsa bile dengede kalabileceğini söyledi.

Şirketin paylaştığı videoda da görülebileceği üzere bir kişi online olarak sipariş veriyor ve paketleme yapıldıktan sonra paket Digit'e teslim ediliyor. Digit, Ford'un otonom aracına biniyor, teslimat adresine ulaşıyor. Katlanabilen bir robot olan Digit, araç park edildikten sonra dışarı çıkıp paketi alıyor ve engelleri fark edebildiği için kendine en uygun rotayı oluşturarak evin kapısına gidiyor.

Böylece teslimat işlemi gerçekleştirilmiş oluyor. Ancak robotun çok katlı binalarda ve daha karışık bölgelerde neler yapabileceği ise ne yazık ki videoda anlatılmıyor ve bunlar şimdilik bir muamma olmaya devam ediyor. Bununla birlikte bir paket taşırken Digit'in kafası karışırsa, rehberlik için Ford'un araçlarıyla iletişim kuracağını da belirtelim. 

Ford'un ayrı bir teslimat hizmeti verip vermeyeceği henüz belli değil. Zira şirket, Michigan'da Dominos Pizza teslimatları için daha önce test çalışmaları yapıyordu. Bu da şirketin kendi teslimat işinden ziyade, iş birlikleri yapacağının göstergesi olabilir. 

https://youtu.be/WHWciIxNK2c

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.