SPONSORLU

Adjust Küresel App Trendleri 2019 Raporu

2018, bütün app rekorlarının kırıldığı yıldı.
Adjust Küresel App Trendleri 2019 Raporu

Cep telefonu aboneliklerinin sayısı, global popülasyonu geçti. Bunu sayılara dökersek, 7.7 milyar olan dünya nüfusu için 7.9 milyar bağlantı demek oluyor. Mobil teknolojiler ve servisler 3.9 trilyon dolar ile her zamankinden daha çok ciro üretti ve mobil sektördeki reklam harcamaları 188 milyon dolarla ilk sırada yer aldı — bu şimdiye kadarki en yüksek rakam.

Bu olağanüstü rakamlar, Adjust tarafından keşfedilen yeni verilerle birlikte yayımlanacak olan Adjust Global App Trendleri 2019 raporunda yer alıyor.Yeni ölçümlerimiz, geçtiğimiz yılın en son mobil app trendlerini ve performanslarını içeriyor ve data analizleriyle endüstrinin önde gelen uzmanlarının görüşlerini bir arada sunuyor.

Rapor, Adjust platformundaki en başarılı 1000 app'in verileri kullanılarak oluşturuldu. Bu veri seti, 7 milyar kurulumu ve 120 milyar oturumu kapsıyor ve 2018'deki app trendlerinin eşsiz bir resmini çiziyor.

Global App Trendleri 2019 raporunda neler var?

Bu yılın raporu kurulumları, oturumları, retention verilerini ve bir ilk olarak Growth Index'i içeriyor. Bu büyüme indeksi, Mid-Core oyunlar ve video streaming gibi yüksek başarı oranlı app'lerin yükselişini kapsıyor.

Raporda belirttiğimiz gibi, mid-core oyunların 2018'de olağanüstü bir şekilde büyüdüğünü gördük. Mid-core oyunlar, Growth Index'te 18.52 puan alarak en hızlı büyüyen vertical oldu. Ayrıca Mid-core oyunlar, günde ortalama üç oturumla diğer app'lere göre en bağımlılık yapıcı app'lerden biri oldu. Bu, oyunlardan çok daha fazla engagement alan Dating app'lerinden sonra en çok oturum alan ikinci app türü.

Odağımızda sadece vertical'lar yok. Güneydoğu Asya'da ülkeler bazında çarpıcı trendler bulduk: Endonezya ve Malezya gibi dünyanın en hızlı gelişen pazarlarının olduğu bölge - ama gerçek figürleri görmek için raporumuzu indirmelisiniz.

Mobil app trendlerini, engagement ve app retention verilerini ve kendi app'inizin performansı hakkında derin içerikli verileri görmek için lütfen Adjust Global App Tendleri Raporu 2019'u indirin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.