Impossible Foods, Little Caesars pizzaları için etsiz kıyma üretecek

FoodTech girişimi Impossible Foods, Burger King ile olan etsiz Whopper çalışmalarının ardından, Little Caesars için etsiz etli pizza üretmeye başlıyor.
Impossible Foods, Little Caesars pizzaları için etsiz kıyma üretecek

FoodTech girişimi Impossible Foods'u artık duymayanımız yoktur. Özellikle Impossible Burger ile dikkatleri üzerine çeken şirketin büyük bir misyonu var: 2035 yılına kadar gıda endüstrisinden hayvansal eti kaldırmak. Şirketin ilk kez 2016 yılında hamburgerler için piyasaya sürdüğü 'etsiz etler'in ardından, Impossible Foods şimdi de etsiz kıymaların üretimine hazırlanıyor.

Şimdilik test aşamasında üretilen kıymalar, ABD'de Little Caesars pizzalarını lezzetlendirmeye başladı bile. Ülkenin 4 farklı eyaletinde 58 lokasyonda dün satışa çıkarılan pizzalar, Impossible Supreme Pizza adı altında 12 dolara tüketicisi ile buluşuyor.

Fortune'a konuşan şirket CFO'su David Lee ise Imposibble Foods ile yakından ilgilendiğini belirtiyor. Lee “Geçen yıl boyunca onlarla şahsen ilgilenmiştim… İşbirliği yapıyoruz, ürünlerini nasıl piyasaya vermeleri gerektiği konusunda düşünüyoruz ve kendi özel baharatlarını geliştirirken onları destekliyoruz.” dedi.

Bu arada Impossible Foods'un Supreme Pizza'sını yaratması hiç de kolay olmamış. Silikon Vadisi merkezli şirketin, doğru ürünü bulabilene kadar Little Caesars ile 50 prototip üzerinde çalıştıkları belirtiliyor. Ürünün, Little Caesars için de önemi büyük. Zira Impossible Supreme Pizza hazır gıda restoran zincirinin ilk bitkisel tabanlı ürününü oluşturuyor. 

2011 yılından kurulan şirket, bugüne kadar yaklaşık 688 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin en büyük yatırımı ise geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Temasek ve Horizon Ventures'ın liderliğinde  gerçekleştirilen E Serisi yatırım turuna, Jay-Z, Serena Williams, Alexis Ohanian, Katy Perry ve Jaden Smith gibi yıldız isimler katıldı.

Imposible Foods, geçtiğimiz günlerde ABD'li hızlı gıda restoran zinciri Burger King ile de etsiz Whopper'lar üretmek için iş birliğine gitmişti. Whopper hamburgerlen, 59 Burger King restoranında test ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.