Game of Thrones'un final bölümü, HBO'da gelmiş geçmiş en çok izlenen bölüm oldu

Tüm eleştirilere rağmen Game of Thrones'un final bölümü, HBO'da gelmiş geçmiş en çok izlenen bölüm olarak karşımıza çıkıyor.
Game of Thrones'un final bölümü, HBO'da gelmiş geçmiş en çok izlenen bölüm oldu

8 sezon boyunca dünya çapında ciddi bir hayran kitlesine ulaşan HBO'nun fantastik dizisi Game of Thrones, geçtiğimiz pazar akşamını pazartesi sabahına bağlayan gece ekranlara veda etti. Dizinin final bölümü kimi izleyiciyi mutlu ederken, Game of Thrones hayranları arasında genel olarak büyük bir hayal kırıklığına da sebep oldu. Ancak tüm eleştirilere rağmen Game of Thrones'un final bölümü, HBO'da gelmiş geçmiş en çok izlenen bölüm olarak karşımıza çıkıyor. 

Hollywood Reporter'a göre bölüm, yayınlandığı anda 13,6 milyon izleyiciye ulaştı. Buna tekrarlar ve sonradan izlemeler de eklendiğinde sayı 19,3 milyona yükseldi. Her iki rakamın da sadece Game of Thrones odağında olmadığını, HBO'nun bugüne kadarki tüm serileri içinde en çok izlenme rakamlarını yansıttığını da belirtelim. Game of Thrones'un en çok izlenen bir diğer bölümü de final bölümünden önceki 5. bölüm olarak açıklandı. 

Son sezondaki 5 bölüm, Game of Thrones'un gelmiş geçmiş en çok izlenen bölümleri olmayı da başardı. HBO, 8. sezonun tekrarlarla birlikte toplam 44.2 milyondan fazla izleyiciye ulaştığını açıklıyor. Bu da 7. sezona göre 10 milyon fazla izleyici olduğu anlamına geliyor.

HBO'nun Game of Thrones'tan önce en çok izlenen dizisi ise The Sopranos olmuştu. The Sopranos'un 4. sezon finali 13,43 milyon kişi tarafından izlenirken, dizinin 2007'deki finali de 11,9 milyon kişi tarafından izlenmişti. Ancak o dönemde dijital servislerin olmadığını da belirtmekte fayda var. Sonuç olarak HBO, Game of Thrones'un final bölümüyle birlikte elinde ciddi bir rekoru da tutuyor ve bir süre daha tutacak gibi duruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.