Magic Leap, Belçika merkezli hologram yazılımı geliştiren girişimi satın aldı

Magic Leap bu alanda ciddi söz sahibi olmaya çalışıyor ve bu nedenle birçok girişimi satın alma yönünde adımlar atıyor. Resmi olarak duyurulan son satınalma ise Belçika merkezli bir hologram yazılımı geliştiren firma, Mimesys.
Magic Leap, Belçika merkezli hologram yazılımı geliştiren girişimi satın aldı

Magic Leap, son yılların en gözde teknolojilerinden olan artırılmış gerçeklik alanına odaklanan bir girişim. Yıllarca ne yapacakları yönünde bir çok fikir ortaya atılsa da milyarlarca dolar yatırımı hiç bir ürün veya proje ortaya çıkarmadan toplamayı başaracak kadar ilginç bir hikayeye sahip Magic Leap 2018 yılı üçüncü çeyreğinde Facebook'un Oculus cihazına rakip olabilecek Magic Leap One ürününü piyasaya sürmüş ve artırılmış gerçeklik alanındaki ilk fiziksel ürününü tanıtmıştı. 

Magic Leap bu alanda ciddi söz sahibi olmaya çalışıyor ve bu nedenle bir çok girişimi satın alma yönünde adımlar atıyor. Resmi olarak duyurulan son satınalma ise Belçika merkezli bir hologram yazılımı geliştiren firma, Mimesys. Özellikle telekonferanslara odaklanan Mimesys, geçtiğimiz CES fuarında teknolojisini tanıtmış ve gözleri üzerine çekmeyi başarmıştı. 

Yukarıdaki videoda da görebileceğiniz gibi Mimesys'in geliştirdiği yazılım, Magic Leap One ekipmanlarını takan kişilerin birebir hologram görüntüsünü oluşturmaya olanak sağlıyor ve böylece toplantılarınıza fiziksel olarak orada olmasanız bile daha etkin bir şekilde katılabiliyorsunuz. (Senaryo çeşitliliği sizin hayal gücünüze kalmış.)

Yapılan satınalmanın detayları hakkında hiç bir açıklama yapılmamış olsa da Mimesys ekibi artık Magic Leap ekibine dahil olacaklarını fakat şu anda çalıştıkları BNP Paribas ve Orange gibi kurumsal müşterilerine hizmet vermeye devam edecekler.

İnternet ağı üzerinden neredeyse gerçek zamanlı olarak 3D görüntü aktarmak doğal olarak hem donanım hem de internet hızı anlamında henüz çok hazır olmadığımız bir teknoloji diyebiliriz. Mimesys çözüm olarak Intel’in RealSense derinlik kameralarını kullanıyor olsa da yine de kalite Star Wars filminde gördüğümüz holongramlar gibi olmuyor haliyle. 

Magic Leap'in bu satın alması, akıllara bu alanda donanımsal bir teknoloji geliştirip geliştiremeyecekleri sorusunu getiriyor. Geliştirip geliştirmemeleri bir yana bu teknolojinin daha kusursuz halini kullanmak için 5G internet hızının daha geniş bir şekilde kullanılmaya başlaması en önemli etken diyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.