Google'ın canlı altyazı uygulaması Live Transcribe, artık sesli olayları algılayabilecek

Live Transcribe, bundan böyle etrafta gerçekleşen ses olaylarını algılayabilecek ve halihazırda yayınlanmış transkriptleri kullanıcının kaydetmesini sağlayacak. 
Google'ın canlı altyazı uygulaması Live Transcribe, artık sesli olayları algılayabilecek

Google, bugün konuşma tanıma transkripsiyon aracı Live Transcribe için yeni özellikleri yayına aldığını açıkladı. Canlı altyazı uygulaması da diyebileceğimiz ve duyma zorluğu çekenler için tasarlanmış Live Transcribe, bundan böyle etrafta gerçekleşen ses olaylarını algılayabilecek ve halihazırda yayınlanmış transkriptleri kullanıcının kaydetmesini sağlayacak. 

Bir ay içinde, transkriptler “köpek havlıyor" ya da "birileri kapınızı çalıyor" gibi olayları metin olarak kullanıcıya sunacak. Ayrıca telefon çalması, kahkaha, araba veya müzik gibi şeyler için de göstergeler mevcut hale getiriliyor. Bu olaylardan herhangi biri gerçekleştiğinde, aşağıda da görebileceğiniz gibi ekranın altında gösterge belirecek.

Diğer özellik ise Live Transcribe'ı erişilebilirlik alanından çıkaracak ve işitme engelli ya da işitme zorluğu olan insanlar için potansiyel olarak daha faydalı olmasını sağlayacak. Google, kullanıcıların canlı transkriptleri üç güne kadar kaydetmelerine izin verecek. Şirketin bunu yaparken “röportaj yapan gazeteciler veya ders notları alan öğrenciler” için faydalı olacağını belirttiğini de hatırlatmış olalım. Bu transkriptler telefonla yerel olarak saklanacak.

Kısaca Google Live Transcribe'dan bahsedelim. Oldukça basit bir çalışma mantığına sahip olan Google Live Transcribe uygulaması aktif hale geldikten sonra dinlemeye başlayarak yakın çevredeki konuşmaları gerçek zamanlı olarak yazıya döküyor. Live Transcribe sayesinde işitme engelli bir kullanıcı etrafındaki konuşmalardan haberdar olabiliyor. Servisi kullanılabilmek için bir internet bağlantısına sahip olmanız gerektiğini de ekleyelim.

Son olarak Live Transcribe'ın yeni özelliklerinin çoğu Android cihazı için hazır hale getirildiğini, yakın zamanda herkes için aktif edileceğini hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.