Gezginlere özel deneyimler sunan platform GetYourGuide, 485 milyon dolar yatırım aldı

Gezginlere, seyahatlerinde zenginleştirilmiş deneyimler sunan platform GetYourGuide, Soft Bank Vision Fund liderliğinde 485 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu
Gezginlere özel deneyimler sunan platform GetYourGuide, 485 milyon dolar yatırım aldı

Gezginlere, seyahatlerinde zenginleştirilmiş deneyimler sunan platform GetYourGuide, Soft Bank Vision Fund liderliğinde 485 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turunun E Serisi'ne Temasek, Lakestar, Korelya Capital ve Heartcore Capital katılırken, Swisscanto Invest ve Zürcher Kantonalbank gibi önceki yatırımcılar şirketi desteklemeye devam ediyor.

E Serisi turu, şirketin için önemli bir büyüme ve gelişme dönemine girdiğinin de göstergesi. Önümüzdeki yıl yeni ürünler geliştirmeyi planlayan şirket, platformuna en az 25 yeni varış noktası daha katacak.Bu arada yatırım ile birlikte GetYoutGuide'ın değerlemesinin 1 milyar doları geçeceği de tahmin ediliyor.

Şirket kurucu ortağı ve CEO’su Johannes Reck  “SoftBank Vizyon Fonu ile misyonumuzu ve  temel tüketici değişiminin küresel seyahatini nasıl etkileyeceği hakkında uzun vadeli görüşümüzü paylaşan bir ortak bulduk” diyor. Henüz 34 yaşında olan Reck'e göre başarılarının arkasında yaptıkları işe odaklanmak yatıyor.

GetYourGuide, 2008 yılında dört kafadar tarafından Zürih'te sadece hobi amaçlı kurulmuş. 10 yıllık geçmişe sahip girişimin uygulamasında bugüne kadar 150 ülkede toplam 25 milyon bilet satıldı.  

GetYourGuide'ı tanımayanlar için paylaşalım. Platform, seyahat severlere gittikleri yerlerde turistik deneyimler kazanmalarını sağlıyor. Bu, dünyanın en tanınmış müzesine bir bilet olabildiği gibi, mavi suların derinliklerine dalmak için alınan günübirlik bir dalış kursu da olabiliyor.

Turlar ve aktiviteler için küresel pazarın 2020'de 183 milyar dolara ulaşması bekleniyor. GetYourGuide ise küresel turizm endüstrisinde sunduğu aktiviteler ile sektörün en hızlı büyüyen ana bölümünü temsil ediyor.

 Son olarak şirketin agresif büyümesi ile bu sene sonuna kadar çalışan sayısını 500’den yaklaşık 800’e yükselteceğini paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.