Accel'den Avrupa merkezli girişimler için 575 milyon dolarlık yatırım fonu

Londra merkezli Avrupa kolu üzerinden yeni yatırım fonunu duyuran Accel, söz konusu yatırım fonu ile Avrupa bölgesinde yer alan girişimleri destekleyecek.
Accel'den Avrupa merkezli girişimler için 575 milyon dolarlık yatırım fonu

Facebook ve Slack gibi önemli şirketlerin yatırımcısı konumunda da olan ABD merkezli Accel yatırım şirketi, yeni bir yatırım fonu ile karşımıza çıktı. Londra merkezli Avrupa kolu üzerinden yeni yatırım fonunu duyuran Accel, söz konusu yatırım fonu ile Avrupa'da yer alan girişimleri destekleyecek.

Accel'in kontrolündeki toplam yatırımı 3 milyar dolar seviyelerine getirecek olan 575 milyon dolarlık yeni yatırım fonu, Avrupa ve İsrail'de yer alan erken aşama girişimleri desteklemek için kullanılacak. Accel'in SoftBank Vision Fund, Index Ventures, Atomico ve Balderton Capital ile birlikte Avrupa'da yer alan en büyük yatırım şirketlerinden biri olduğunu da hatırlatalım.

5 ila 15 milyon dolarlık yatırımlar yapılacak

Accel'in Avrupa'da yatırım yaptığı girişimler arasında Avito, BlaBlaCar, Celonis, Check24, Deliveroo, Doctolib, DocuSign, Funding Circle, Spotify ve Supercell gibi Avrupa'nın önemli girişimleri yer alıyor. Paylaşılan bilgilere göre 575 milyon dolarlık yeni fon ile özellikle A serisi yatırımlar yapılacak ve girişim başı 5 ila 15 milyon dolar ödenecek. 

Bu haberin Avrupa'da yer alan girişimler için oldukça önemli olduğunun da altını çizelim. ABD'deki girişimler ile kıyaslandığında Avrupa'da yer alan girişimler çok daha az yatırım alıyorlar. KPMG'in paylaştığı bilgilere göre 2018 yılında ABD'de girişimlere 136 milyar dolar yatırım yapılırken Avrupa'da yer alan girişimlere ise sadece 24,4 milyar dolar yatırım yapıldı.

Yeni yatırım fonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Accel partneri Philippe Botteri, 15 yıl önce girişim pazarının İngiltere ve İsrail'den ibaret olduğunu ve yatırımlarını büyük oranda bu ülkelere yaptıklarını dile getirdi. Son 5 yılda ise bu durumun değiştiğini belirten Botteri, Avrupa'da 22 farklı şehirde yatırım yaptıklarının da altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.