Spotify'a "Storyline" adlı hikayeler özelliği geliyor

Spotify, sanatçıların şarkıları hakkında sahne arkası bilgileri veren Storyline adlı yeni bir özelliği test ediyor. 
Spotify'a

İlk olarak Snapchat'le başlayan, daha sonra Instagram, Facebook derken hemen hemen bütün sosyal medya uygulamalarında karşımıza çıkan hikayeler özelliği şimdi de popüler müzik streaming uygulaması Spotify'da da karşımıza çıkıyor. Spotify, sanatçıların şarkıları hakkında sahne arkası bilgileri veren Storyline adlı yeni bir özelliği test ediyor. 

Spotify'daki hikayeler özelliğinin diğer sosyal medya uygulamalarında karşımıza çıkan özellikten daha farklı olacağını söyleyebiliriz. Zira Storyline, Spotify kullanıcılarının hikaye paylaşmasına değil, müzisyenlerin hikaye paylaşmasına olanak sağlayacak. Kısacası Storyline için "Müzisyenler için Instagram Hikayeleri" demek de mümkün olacak. Sanatçı ile dinleyici arasında köprü kuracak olan özellik, sanatçıların paylaştığı şarkıların altında görünecek.

Aslında Storyline, Spotify'ın halihazırda mevcut uygulaması Behind the Lyrics'e oldukça benziyor. Hatta uyumlu şarkılarda doğrudan bunların altında bile görünüyor. Ancak Behind the Lyrics'te üçüncü taraf bir şirket olan Genius ile iş birliği sağlanırken, Storylines da şarkı sözleri direkt olarak sanatçıdan gelecek. Bu da yukarıda da bahsettiğimiz gibi sanatçı-dinleyen ilişkisini artırmaya yönelik olarak tasarlanmış.

Bununla birlikte sanatçı ve dinleyici arasındaki etkileşimin artırılması hedefleniyor. Henüz tüm Spotify kullanıcılarına sunulmayan özelliğin Billie Eilish, Jonas Brothers gibi birçok sanatçı tarafından kullanılmaya başladı bile. Şu anda test aşamasında olan özelliğin alacağı geri dönüşler de şu an için merak konusu diyebiliriz. Zira bir kesin hikayeler özelliğini severken, başka bir kesim de bu özelliğin hemen hemen her sosyal mecrada karşına çıkmasından bıkmış durumda. Storyline'ın akıbetisini ise önümüzdeki dönemde göreceğiz.

Son olarak Storylines özelliğinin hem iOS hem de Anroid için test aşamasında olduğunu ve şimdilik sadece ABD, Hollanda gibi ülkelerden bu özelliğe erişilebildiğini belirtelim.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.