Bitcoin, 8 bin doların üzerine çıktı

Son iki haftadır artışını sürdüren bitcoin, şimdi de 8 bin doların üzerine çıkarak 2018 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmüş oldu.
Bitcoin, 8 bin doların üzerine çıktı

Geçtiğimiz günlerde sizlerle 7 bin 300 doları gören bitcoinin son dönemdeki en yüksek seviyesine ulaştığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Ancak sürekli artmaya devam eden bitcoin, şimdi de 8 bin doların üzerine çıkarak 2018 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmüş oldu.

Bitcoin, son 10 ayın en yüksek seviyesi olan 8 bin 167 dolara ulaştı. Bazı analistler, bitcoinin yükselişinin ABD ile Çin arasındaki genel piyasa riski algısını aşındıran yükselen ticaret savaşına denk geldiğine dikkat çekti. 

Özetlemek gerekirse; ABD ve Çin arasındaki yaptırım savaşının sona ermesi için yapılan müzakerelerde iki tarafın açıklamalarına rağmen anlaşmazlık oluşmasıyla ticari gerginlikler sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın cuma günü 200 milyar dolar değerindeki Çin ürününe uygulanan ek gümrük vergilerinin yüzde 25’e çıkarılacağını duyurmasının ardından pazartesi günü Pekin yönetimi, 60 milyar dolar değerindeki ABD ürününe Haziran’dan itibaren yüzde 25 vergi uygulanacağını duyurdu. Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticari gerginlikler, küresel piyasalara da yansıdı. Söz konusu yaptırım çıkmazı sonucu pazartesi günü küresel piyasalar ekside seyretti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.