Apple CEO'su Tim Cook: "Kodlamada uzman olmak için 4 yıllık bir eğitimin şart olduğunu düşünmüyorum"

Hafta başında Florida eyaletinin Orlando kentinde bulunan Apple Store'u ziyaret eden Tim Cook, bu ziyaretinde Apple'ın Haziran ayında düzenlenen geleneksel geliştirici konferansına (WWDC) katılmaya hak kazanan 350 genç geliştiriciden biri olan 16 yaşındaki Liam Rosenfeld ile buluştu. 
Apple CEO'su Tim Cook:

Hafta başında Florida eyaletinin Orlando kentinde bulunan Apple Store'u ziyaret eden Tim Cook, bu ziyaretinde Apple'ın Haziran ayında düzenlenen geleneksel geliştirici konferansına (WWDC) katılmaya hak kazanan 350 genç geliştiriciden biri olan 16 yaşındaki Liam Rosenfeld ile buluştu

Techcrunch'a konuşan Tim Cook, Rosenfeld’in bu kadar küçük yaşta kodlamada bu kadar başarılı olmasının "oldukça etkileyici" olduğunu söyledi ve kodlama eğitiminin okullarda çok daha erken sınıflarda başlatılması gerektiğini belirtti. Liam Rosenfeld'in bu inancının oldukça iyi bir örneği olduğunu da belirten Tim Cook; "kodlamada uzman olmak için 4 yıllık bir lisans eğitimin gerekli olduğunu düşünmüyorum, bunun eski bir geleneksel görüş olduğunu düşünüyorum" dedi. 

"Okul hayatının erken dönemlerinde kodlama eğitimi verilirse ve bu eğitim süresi boyunca öğrenciler zorlukları aşmayı öğrenirse, okuldan mezun oldukları zaman Liam gibi çocuklar App Store'a uygulama kodlayabilecek yetenekte olurlar." diyen Cook, benzer bir yorumu daha önce Beyaz Saray'daki Amerikan İşgücü Politikası Danışma Kurulu toplantısı sırasında da paylaşmıştı. 

Bu görüşme dışında Florida'dayken Cook, SAP ve Apple'ın, makine öğrenmesi ve artırılmış gerçeklik gibi teknolojilerden yararlanan yeni kurumsal uygulamalara odaklandıkları geniş bir ortaklığın da duyurulduğu konferansa katıldı. 

Röportaj sırasında firmaların büyük çoğunluğunun henüz yeni teknolojileri benimsemediklerini, çok daha eski teknolojiler kullanmaya devam ettiklerini belirten Tim Cook, SAP ile yaptıkları ortaklık gibi yeni çalışmalarla bunu daha hızlı değiştirmek istediklerini belirtiyor. 

"Firmalar henüz mobiliteyi benimseyemediler, henüz AR'yi (artırılmış gerçeklik) benimsemediler, henüz makine öğrenmesini benimsememişler, tüm bu gelişmeler bir şekilde yabancı geliyor ve bu da çalışanları bir masaya sabitliyor. Bu modern bir iş yeri modeli değil" diyen Cook, "liseden mezun olan ve bu alanlarda biraz deneyimi olan kişiler çok başarılı olabilirler" diyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.