Instagram paylaşımları için nasıl Panorama Carousel oluşturulur?

Birden fazla fotoğrafın, tek bir fotoğrafmışçasına bir araya getirilmesiyle oluşan Panorama Carousel formatına sıklıkla Swipegram adı altında rastlanıyor. Bu formatı oluşturmak için izleyebileceğiniz adımları sizlerle paylaşıyoruz.
Instagram paylaşımları için nasıl Panorama Carousel oluşturulur?

Swipegram ismi verilen Instagram'daki Panaroma Carousel fotoğraflar, birden fazla fotoğrafın, tek bir fotoğrafmışçasına bir araya getirilmesiyle oluşuyor. Geniş açı fotoğrafları kırpmanıza gerek kalmadan paylaşmanızı sağlayan bu yöntem, hem kullanıcılarınıza farklı bir içerik sunmanızı hem de görsellerin estetik değerini korumanızı sağlıyor. 

Bir Swipegram yapmak için öncelikle yatay formatta ve yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafa ihtiyacınız var. Bu fotoğrafı parçalara ayırarak her birini 1080x1350 (4:5) boyutunda kesmeniz gerekiyor.Adobe Lightroom CC (veya Classic), Adobe Photoshop,Instagram kullanarak gönderiyi düzenleyebilirsiniz. Eğer arzu ederseniz, ITCHBAN'ın ücretsiz şablonundan da faydalanabilirsiniz. 

Öncelikle Swipegram için bulduğunuz fotoğrafın, ilgi çekici ve güçlü bir görsel olması mühim. Özellikle geniş açı manzara fotoğrafları bu iş için ideal. Doğru fotoğrafı seçtikten sonra, görseli düzenlemeye başlayabilirsiniz. 

İkinci adımda fotoğrafınızı keserek panoramik fotoğraf boyutuna getirmeniz gerekiyor. Bunun için Adobe Lightroom'da kırpma özelliğini kullanabilirsiniz. Sağ panelde "Aspect" seçeneğine bastıktan sonra "Enter Custom" başlığını seçin. Sonrasında açılan ekrana aspect oranını 8x5 olarak girmeniz gerektiğini de belirtelim.

Son aşamada Compose seçeneği üzerinden görselin nasıl gözükmesi gerektiğine son bir kez bakabilirsiniz. Eğer görselde düzenlenmesi gereken bir şey yoksa, görseli dışarı aktarmaya hazırsınız demektir. Bu arada dışarı aktarılan görselin maksimum boyutunun 300 dpi olması gerektiğini de ekleyelim. 

Adobe Lightroom'da işleminizi tamamladıktan sonra Photoshop'tan destek alarak görsel düzgün bir şekilde kesebilirsiniz. Bu süreci kolaylaştırmak için yukarıda belirttiğimiz ücretsiz şablondan faydalanabilirsiniz. Şablonu kullanırken tüm yapmanız gereken görseli şablona yerleştirmek ve görselin şablona uyum sağlaması için onu yeniden boyutlandırmak. Bu iki işlemin ardından talimatların yer aldığı Instructions katmanını kapatabilir ve son adımda görseli kesip dışarı aktarabilirsiniz. 

Bütün bu işlemlerin ardından geriye sadece görseli Instagram'da paylaşmak kalıyor. Bu noktada en önemli şey, gönderiyi doğru sırayla paylaşmak. Eğer ilk etapta Swipegram formatındaki bu paylaşımınızın daha fazla dikkat çekmesini istiyorsanız; gönderinizdeki ilk fotoğrafı önce görselin 4:5 versiyonu olarak paylaşabilirsiniz. Böylece gönderiyi sola kaydıran kullanıcılar görselin Swipegram formatını da rahatlıkla görüntüleyebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.