Üç exit yapan Diffusion Capital Partners (DCP), yeni fona hazırlanıyor

Teknoloji odaklı yeni girişimlere, gelişimlerinin ilk aşamalarında yatırım sağlayan "Deep-Tech’’ fonu Diffusion Capital Partners (DCP) üçüncü fonunu kurmaya hazırlanıyor. 
Üç exit yapan Diffusion Capital Partners (DCP), yeni fona hazırlanıyor

Teknoloji odaklı yeni girişimlere, gelişimlerinin ilk aşamalarında yatırım sağlayan "Deep-Tech’’ fonu Diffusion Capital Partners (DCP), üçüncü fonunu kurmaya hazırlanıyor. 

Haluk Zontul, Alper Karagöz, Altan Küçükçınar ve Fırat Özpınar tarafından yönetilen DCP, Avrupa Yatırım Fonu başta olmak üzere, İTÜ Arı Teknokent, Teknopark İstanbul, Bilkent Cyberpark, Sabancı Üniversitesi - İnovent A.Ş. ve İstanbul Şehir Üniversitesi'nden ve halihazırda kurmakta olduğu yeni fonunda ise ODTÜ-Teknokent ve Ege Teknopark gibi inovasyon ekosistemi kurumlarından taahhüt alıyor.

İki fon kapsamında 44 milyon euro varlık yöneten ve bugüne kadar toplam 24 şirkete yatırım gerçekleştiren DCP’nin, ilk fonundan üç adet exit’i de bulunuyor. DCP'nin exit gerçekleştiren girişimleri ise şu şekilde.

Infotech: Bir araç takip sistemi girişimi. Şirket gerçek kişi bir yatırımcıya satıldı.

Asset Medikal: Enfeksiyon kontrolü ve sağlık çalışanlarının güvenliği alanında yoğunlaşmış bir uzmanlık firması olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, Pera Capital Partners'a satıldı.

LOGO BI: İş zekası uygulamasının ötesinde sunucu ve istemci tarafı uygulamalarına ve üçüncü parti entegrasyonlarına yönelik güçlü bir iş zekası olarak hizmet veriyor. Şirket, Logo Yazılım tarafından satın alındı.

İkinci fon yatırım dönemini de başarıyla tamamlayan DCP, 60 milyon euro hedef büyüklüğü ile üçüncü fonunu kurmak için hazırlıklara başladı. İlk iki fonda olduğu gibi üçüncü fonda da özellikle ‘’Deep-Tech’’ alanında çalışan şirketlere yatırım sağlanacağını belirtelim. DCP, yatırımcılarından sağlamış olduğu kaynağı, küresel pazara Türkiye’den rekabet edebilecek teknolojiler sunabilmek için değerlendiriyor. Şirket bu doğrultuda, yeni kurulan girişimleri, üniversite kaynaklı bilgi ve araştırmaları pazara getirmek amacıyla kurulan girişim şirketleri ve KOBİ’leri tarayarak gelen başvuruları değerlendiriyor.

Bugüne kadar yatırım yapılan şirketler arasında Mikro Biyosistemler, Tazi.ai, Magspin, V-Count, Appsilon, Mavilab, SBS Beeo, Episome, Paraşüt, BMT BAPS, NUBIGON, Medrics, Virasoft, Burgeon, Atarlabs, Entekno, Infotech, Asset Medikal, Logo BI ve Mikrosens yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.