Facebook'un küçük işletmeler için sunduğu yeni araçlar

Facebook küçük işletmeler için otomatik reklamlar, randevu yönetimi ve video düzenleme araçlarını yayına aldığını duyurdu.
Facebook'un küçük işletmeler için sunduğu yeni araçlar

Bu hafta küçük işletmeler için yeni araçlar yayınlayan Facebook, reklam otomasyonlarından randevu yönetimine kadar bir çok konuda küçük işletmelere destek olmayı amaçlıyor. Gelin, Facebook'un bu yeni araçlarına beraber göz atalım. 

Otomatik Reklamlar

Küçük işletmeler için yayına alınan yeni otomatik reklamlar, bir kaç soru ile kişiselleştirilmiş bir pazarlama planına ulaşmanızı sağlıyor. Facebook bu yeni reklam aracını şu cümleler ile tanımlıyor: 

Otomatik Reklamlar, Facebook, Instagram, Messenger ve Audience Network'de  yayınlanabilecek etkili reklamlar oluşturmak için tahminlerde bulunur.

Otomatik reklamların öne çıkan özelliklerine baktığımızda, reklamınızın 6 farklı versiyonunu otomatik olarak oluşturduğunu görüyoruz. Bunun yanı sıra Sayfanızda yer alan bilgiler temel alınarak Hedef kitle seçenekleri veya öneriler de sunulabiliyor. 

Bu yeni araçta reklam için önerilen bütçeyle beraber reklam hedefinize yönelik sonuçlar da gösteriliyor. Aynı zamanda yayın süreci boyunca reklamlarınızın performansına yönelik bildirimler gönderilerek, reklamın gidişatını gözlemleyebilmeniz sağlanıyor. 

Randevu Yönetimi 

Facebook'un tanıttığı yen Randevu Yönetimi aracı işletmelerin Facebook ve Instagram üzerinden gelen randevu taleplerini yönetmesini sağlıyor. Üstelik bu özelliğe erişebilmek için Facebook reklamları yayınlamak zorunda da değilsiniz. 

Bu yeni özellik sayesinde, çevrimiçi olarak yeni randevular oluşturabilir ve müşterilerinize Messenger ya da SMS üzerinden hatırlatma mesajları atabilirsiniz. Bu özellik üzerinden  müşterilerinize ilettiğiniz hizmetleri kişiselleştirebildiğiniz gibi, işletmenizin açık olduğu saatleri de ekleyebilirsiniz. 

Son olarak Facebook'un bu yeni aracı üzerinden oluşturulan randevuları kişisel takviminizle ya da başka bir randevu yönetim aracıyla eşleştirebildiğinizi de ekleyelim. 

Video Düzenleme

Facebook'un Reklam Yöneticisi'ne eklenen yeni video düzenleme özelliği, yüklediğiniz videoları düzenlemeniz için size farklı yollar sunuyor. 

Aracın öne çıkan özellikleri, otomatik kesme, video kısaltma, görsel ve metin şeritleri olarak kendini gösteriyor. Aracın temel amacı ise küçük işletmelerin video düzenlemelerini kolayca yapmasını sağlamak. Böylece genellikle birden fazla işle meşgul olan küçük işletme mensupları, iyi bir video reklam oluştururken fazla mesai harcamak zorunda kalmayacak. 

Bu arada büyük markalar ve reklam verenlerin yanı sıra küçük işletmelerin de Facebook için önemli olduğunu belirtelim. Facebook'un şirket içi verilerine göre sosyal ağ devi Ocak 2019 itibariyle 90 milyon küçük işletmeye ev sahipliği yapıyor. Bu noktada şirketin reklam araçlarını küçük işletmelerin faydalanacağı şekilde düzenlemesi, bu işletmelerin reklam verme oranını da yukarı taşıyabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.