KoçSistem’in girişimcilik platformu TechSquare, Enhencer'ı "Yılın Girişimi" seçti

Sunulan projeler arasından 100 bin TL’lik T-Day Yılın Girişimi Ödülü’nün sahibi makine öğrenimi odaklı veri analizi yaparak tahmin algoritmaları geliştiren Enhencer ekibi oldu.
KoçSistem’in girişimcilik platformu TechSquare, Enhencer'ı

KoçSistem’in girişimcilik platformu TechSquare, birinci yılını “T-Day Yılın Girişimi Ödülleri” etkinliği ile kutladı. Yıl boyunca 250’den fazla girişim fikrinin alındığı TechSquare Girişimcilik ve İnovasyon Platformu, finale kalan on iki yenilikçi girişimi duyurdu.

Sunulan projeler arasından 100 bin TL’lik T-Day Yılın Girişimi Ödülü’nün sahibi makine öğrenimi odaklı veri analizi yaparak tahmin algoritmaları geliştiren Enhencer ekibi oldu. Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grup Başkanı Tamer Haşimoğlu, jürinin verdiği oylarla birinci seçilen Enhencer’a 100 bin TL’lik ödülü takdim etti. Birbirine çok yakın puanlarla sonuçlanan T-Day Yılın Girişimi Ödülleri finalinde jüri, çok az bir puan farkı ile ikinci olan “Simularge” ekibine ise KoçDigital ile ortak proje geliştirme imkânı tanıdı.

T-Day Yılın Girişimi Ödülü’nü kazanan birinci ekip, TechSquare platformu ile Türkiye’nin lider teknoloji şirketi KoçSistem’in ulusal ve uluslararası bilgi birikiminin yanı sıra Türkiye’nin en güçlü teknoloji girişimcilerinden oluşan geniş bir iş ve yatırımcı ağından faydalanabilecek.

Enhencer nedir?

"Yılın Girişimi" ödülünün sahibi olan Enhencer'dan kısaca bahsedelim. Finans, sigorta, e-ticaret ve bilişim sektörlerinde yüzden fazla proje gerçekleştiren Enhencer, Python veya R gibi açık kaynak sistemlerde tahmin modelleri geliştiriyor. Enhencer takımı içerisinde 5 veri bilimci, 3 yazılım geliştirici ve 3 satış/pazarlama personeli yer alıyor. Nisan 2015’de faaliyetlerine başlayan Enhencer ekibinin sunduğu hizmet, 2017 yılının Aralık ayından bu yana finans, sigorta, e-ticaret, bilişim, FMCG, üretim ve hizmet sektörlerinde olmak üzere günümüz itibarıyla toplam 14 kurum tarafından kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.