Hackerlar kripto para borsası Binance'ten 41 milyon dolarlık bitcoin çaldı

Paylaşılan bilgilere göre hackerlar kripto para borsası olan Binance'ten 7 bin bitcoin çaldı. Çalınan bitcoinlerin değeri yaklaşık olarak 41 milyon dolar.
Hackerlar kripto para borsası Binance'ten 41 milyon dolarlık bitcoin çaldı

Dünyanın en önemli kripto para borsalarının başında yer alan Binance, oldukça büyük bir siber saldırı ile karşı karşıya olduğunu duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre hackerlar kripto para borsası olan Binance'ten 7 bin bitcoin çaldı. Çalınan bitcoinlerin değeri yaklaşık olarak 41 milyon dolar.

Binance'e 41 milyon dolara mal olan siber aldı 7 Mayıs tarihinde gerçekleşti. Yaklaşık 7 saat önce resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından saldırı ile ilgili bir duyuru paylaşan Binance, hackerların phishing ve virüsler gibi pek çok farklı teknik kullanarak saldırıyı gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Paylaşılan bilgilere göre API anahtarları ve iki faktörlü kimlik doğrulama kodlarını ele geçiren hackerlar, Binance kullanıcılarınının pek çok verisini de ele geçirdi. Binance tarafından paylaşılan bilgilere göre çalınan 7 bin bitcoin, kripto para borsasının yüzde 2'sine tekabül ediyor.

İlk saldırı değil

Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun açıklamalarına göre saldırı sadece Binance'in BTC Hot Wallet'ını etkiledi. Platform içindeki diğer cüzdanlar saldırıdan etkilenmedi. Kısacası Binance platformunda yer alan kişisel hesaplar bitcoin kaybetmediler.

Siber saldırı sonucunda yaşanan maddi zararı Secure Asset Fund for Users (SAFU) fonu ile karşılayacak olan Binance, söz konusu fonu tam da bu durumlar için oluşturmuştu. Yaşanan siber saldırının Binance için ilk olmadığını da hatırlatalım.

Geçtiğimiz yılın Mart ayında hackerlar tarafından başarısız bir saldırıya uğrayan Binance, saldırıyı düzenleyen bilgisayar korsanlarının başına 250 bin dolar ödül koymuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.