Android Q'nun "Focus Mode" özelliği, kullanmadığınız uygulamaları devre dışı bırakıyor

Google, kritik bilgileri kaçırmamakla birlikte dikkat dağıtıcı uygulamaları geçici olarak devre dışı bırakmanıza olanak tanıyan “Focus Mode” adlı yeni özelliğini tanıttı.
Android Q'nun

Geçtiğimiz yılki Google I/O'da şirket, insanların ekran zamanlarını daha iyi yönetmelerine, uygulama kullanımlarını izlemelerine ve cihazlarının “rahatsız etmeme” ayarlarını yapılandırmaya yardımcı olan bir dizi yeni araç tanıtmıştı.

Şimdiyse Google, ebeveyn kontrol yazılımı Family Link kullanıcıları için bazı yeni özelliklerin yanı sıra, kritik bilgileri kaçırmamakla birlikte dikkat dağıtıcı uygulamaları geçici olarak devre dışı bırakmanıza olanak tanıyan “Focus Mode” adlı yeni özelliğini tanıttı. Focus Mode, yeni Android Q işletim sistemine dahil olacak. 

Android cihazlar için yeni bir özellik olan Focus Mode ile, oturmaya ve işleri halletmeye çalışırken dikkatinizi dağıtan uygulamaları kendi isteğinize göre kapatabilirsiniz. Örneğin; güncellemeleri, sosyal medya uygulamalarını veya e-postaları dikkatinizi dağıtmadan devre dışı bırakabilirsiniz, ancak aile üyelerinin size acil durumlarda ulaşabilmesi için mesaj bırakmayı da seçebilirsiniz.

Focus Mode, telefonunuzu ne kadar kullandığınızı azaltmak için tasarlanmış uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Zamanlayıcıları ve Wind Down dahil olmak üzere Google'ın son yıllarda eklediği diğer dijital sağlık özelliklerini takip ediyor. Google’ın verilerine göre, uygulama yüzde 90'a kadar verimlilik sağlıyor ve Wind Down özelliği de kullanıcılarının gece cihaz kullanımında yüzde 27'lik bir düşüşe neden oluyor. Böylelikle kişiler mobil cihazlarıyla geçirdiği vakti daha aza indirgemiş oluyor. Buna benzer olarak Tim Cook da geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapmış ve Apple'ın kullanıcının cihazlarıyla geçirdiği süreyi en yüksek seviyede tutmak istemediğini belirtmişti

Güncellenen ebeveyn kontrolü özelliği Family Link'le ise ebeveynler, genel olarak sadece “ekran saati” yerine belirli uygulamalarda zaman sınırlarını belirleyebilecekler. Başka bir yeni özellik ise ebeveynlerin çocuklara ekstra ekran süresi veya “bonus süresi” vermesini sağlayacak. Şirket ayrıca, Android Q ile başlayan Family Link'i her Android cihazının bir parçası yaptığını duyurdu. Bu da Family Link'in cihaz ayarlarından erişilebilir olacağı, isteğe bağlı bir uygulama olmak yerine ebeveynlerin indirmeyi seçebileceği anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.