2.5 milyar mobil cihazda Android işletim sistemi kullanılıyor

Bundan iki yıl önce 2 milyar cihazda kullanılan Android işletim sistemi, platforma 500 milyon cihaz ekledi.
2.5 milyar mobil cihazda Android işletim sistemi kullanılıyor

Google dün gerçekleşen I/O geliştirici konferansında şu anda 2.5 milyar cihazda Android işletim kullanıldığını duyurdu. Bundan iki yıl önce 2 milyar cihazda Android işletim sistemi kullanıldığını da hatırlatalım. 

Bu anlamda Android büyümesinin hızlı bir ivme ile artış göstermek yerine adım adım ilerlediğini söyleyebiliriz. İşletim sistemine, 2015'in Eylül ayından 2017 yılının Mayıs ayına kadar 400 milyon yeni cihaz eklemeyi başaran şirket, bu büyümeye 500 milyon cihaz daha ekleyebilmek için 2 yıl daha çalışmak durumunda kaldı.

Tüm bunlara rağmen, Android son bir kaç yıldır en popüler işletim sistemi olarak öne çıkmaya devam ediyor. Bu arada Google'ın geçmişte Android'in yanı sıra Mozilla'nın Firefox OS işletim sistemini devre dışı bırakmak için KaiOS'a da yatırım yaptığını hatırlatalım. Firefox OS başarısız bir girişim olarak sonuçlansa da Google, etkinlikte KaiOS'a dair herhangi bir veri paylaşmadı. Öte yandan ilerleyen süreçte gelişmekte olan ülkelerin yaratacağı talep ile birlikte KaiOS'un da değer kazanması mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.