Google I/O 2019'da bizleri neler bekliyor?

Google'ın geliştirici konferansı Google I/O 2019'da tanıtılabilecek yeniliklere yakından bakıyoruz.
Google I/O 2019'da bizleri neler bekliyor?

Google'ın her yıl yeni yeniliklerini tanıttığı geliştirici konferansı olan Google I/O 2019, 7 - 9 Mayıs tarihlerinde ABD'nin San Francisco'da düzenlenecek. Bu haberimizde ise Google'ın geliştirici konferansı olan Google I/O 2019'da tanıtılabilecek yeniliklere yakından bakacağız.

Google Pixel 3a ve 3a XL

Yaklaşık 6 ay önce Pixel 3 ve Pixel 3 XL akıllı telefon modellerini tanıtan Google, özellikle sunduğu yazılım ve kamera performansı ile büyük beğeni topladı. Pixel ailesine uygun fiyatlı yeni üyelerin katılacağı ise uzun zamandır teknoloji dünyası tarafından konuşuluyordu.

Geçtiğimiz günlerde ise Google Pixel 3a ve 3a XL modelleri ile ilgili çeşitli sızıntılar karşımıza çıktı. Şu an için bu sızıntılar gelen haberleri doğrulamış gibi görünüyor. Beyaz, siyah ve mor olmak üzere 3 farklı renk seçeneği sunacak olan Google Pixel 3a ve 3a XL modellerinin Pixel 3 ve Pixel 3 XL modellerinden daha ucuz olmalı bekleniyor.

Paylaşılan bilgilere göre her iki model de 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolamaya sahip olacaklar. Son olarak Google Pixel 3a modelinin 399 dolar, Google Pixel 3a XL modelinin ise 479 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulabileceğini de ekleyelim.

Google Hub Max

Google I/O 2019 konferansında tanıtılması beklenen bir diğer ürün ise akıllı bir ekran olan Google Hub Max. Nest kamera ile entegre bir şekilde çalışacak olan Google Hub Max, 10 inçlik bir ekran sunuyor. İlk olarak geçtiğimiz Mart ayında sızdırılan Google Hub Max, evinizi akıllı bir ekran üzerinden kontrol etmenize olanak tanıyacak.

Android Q

Geliştirici konferansında konuşulacak olan en önemli gelişmelerden olan Android Q'nun Beta programı geçtiğimiz Mart ayında Pixel, Pixel 2 ve Pixel 3 modelleri için kullanıma sunulmuştu. İkinci Beta ise Nisan ayında Pixel kullanıcılarına sunuldu. Google I/O 2019'da ise Android Q'nun üçüncü Beta tarihinin açıklanması ve işletim sisteminin son hali ile ilgili yeniliklerin paylaşılması bekleniyor. 

Google Duplex

İlk olarak geçtiğimiz yıl düzenlenen Google I/O 2018 konferansında karşımıza çıkan Google Duplex, sunduğu yapay zeka yetenekleri ile herkesi şaşırtmayı başarmıştı. Hatırlatmak gerekirse Google Duplex, Google Asistan'ın desteği ile birlikte kullanıcıları adına telefon ile randevu alabililiyor.

Şu an için sadece ABD'de kullanılabilen Google Duplex'in 43 ABD eyaletinde aktif olarak kullanıldığını da ekleyelim. Google I/O 2019'da ise Google Duplex'in yeni yeteneklerini görmemiz sürpriz olmayacaktır.

Stadia

Geçtiğimiz Mart ayında Google tarafından düzenlenen Game Developers Conference (GDO) etkinliğinde tanıtılan Stadia, oyun dünyasını tamamen değiştirmeyi vadediyor. İlk olarak Project Stream adı ile karşımıza çıkan sonrasında ise isim değiştirerek Stadia ismini alan platform, oyunların stream edilerek kolayca oynanmasına olanak tanıyor.

Akıllı telefonlar, televizyonlar, tabletle veya bilgisayarlar üzerinden oyunlar oynanmasını sağlayan Stadia, 4K çözünürlüğünde 60 Fps oyun oynatabiliyor. Google I/O 2019'da Stadia ile ilgili tüm detayların paylaşılması bekleniyor.

Google I/O 2019'da Google Pixel 3a, 3a XL, Google Hub Max, Android Q, Google Duplex ve Stadia gibi teknolojilerin haricinde ise Android Automotive, Chrome OS, Wear OS, yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve Chromecast gibi konularda çeşitli yeniliklerin paylaşılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.