Vice Media borçlanma yoluyla 250 milyon dolar yatırım aldı

Yeni medya şirketi Vice Media, borç yoluyla 250 milyon dolar yatırım aldı. Şirket gelen yatırımla birlikte kârlılığa geçmeyi hedefleyecek.
Vice Media borçlanma yoluyla 250 milyon dolar yatırım aldı

Kanada'da kurulan ve global anlamda bir yeni medya şirketi olarak dikkat çeken Vice Media, kârlılık hedefiyle yeni bir finansman topladı. 23 Capital ve Soros Fund Management'ın önderliğinde toplanan bir grup yatırımcıdan borçlanma yoluyla 250 milyon dolar yatırım alan Vice Media, bu yatırımı kullanarak şirketi finansal açıdan toparlamaya çalışacak.

Vice Media'nın bir önceki CEO'su ve kurucu ortağı Shane Smith, Mart 2018'de CEO'luk koltuğunu Nancy Dubuc'a devretmişti. Yaşanan bu değişiklik sonrasında şirketin stratejisi de değişti. Vice Media daha sonra markalı içeriklere ve film içeriklerine yönelerek, dijital medya içeriğini azalttı. Ayrıca şirket içinde faaliyet gösteren reklam ajansına ağırlık veren Dubuc, bir nevi Vice Media'nın global yeni medya rolünü biraz es geçmişti.

Vice Media'nın son dönemde yaşadığı değişikliklerin yanında, 2018 yılının sonunda işten çıkarmalar yapmaya başladığı da biliniyordu. Viceland adlı bir TV kanalına sahip olan Vice Media, ayrıca HBO'ya bir gece programı yapmak üzere de anlaştı. Dijital medya olarak yola çıkan Vice Media, büyüme sarf edip milyarlarca dolarlık bir marka olduktan sonra konvansiyonel medyaya da -muhtemelen kârlılığı daha yüksek olduğu için- ağırlık vermeye başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.