Spotify, ABD'de sesle etkinleştirilen reklamları test ediyor

Dijital müzik servisi, dinleyiciyi sözlü bir komut vermesi için cesaretlendiren, ses etkili reklamların başlatıldığını duyurdu.
Spotify, ABD'de sesle etkinleştirilen reklamları test ediyor

Geçtiğimiz günlerde 100 milyon ücretli aboneye ulaştığını açıkladığımız Spotify, şimdi de ses teknolojisi yatırımlarını artırdığını açıkladı. Dijital streaming servisi, dinleyiciyi sözlü bir komut vermesi için cesaretlendiren, ses etkili reklamların başlatıldığını duyurdu. Şirket, ilk olarak sesli reklamların, dinleyicileri markalı bir Spotify çalma listesine veya bir podcast'e yönlendireceğini söylüyor.

Test edilen ilk sesli reklamların bazıları Unilever'in Axe markası ve Spotify Studios'tan geliyor. Örneğin; bugün başlayan bir reklam, kullanıcıları Spotify Original podcast'i Stay Free: Clash of The Story'ye yönlendirecek. Bir diğeri ise bu ayın sonunda Unilever'in Axe reklam kampanyasıyla ilgili Spotify'da markalı bir oynatma listesini destekleyecek. Ancak sesli reklamların şu an için sadece ABD'de aktif edildiğini belirtelim. Zira bahsi geçen podcast'i Spotify Türkiye'de bulmak mümkün olmuyor. 

Spotify şu an için yalnızca kendi hizmetindeki içeriğin tanıtımına odaklanmış durumda ve uygulamasının dışında hiçbir şey yapmıyor. Bu sesli reklamlar da yalnızca ABD’deki test süresi boyunca Spotify’ın ücretsiz mobil dinleyicileri alt grubuna ve yalnızca Spotify’ın ses kontrollerini halihazırda etkinleştirmiş olanlara sunulacak. Bunlar, dinleyicinin Spotify'ın uygulama içi ses yardımcısı teknolojisini müzik ve podcast'leri aramak için kullandığı durumlarda açılmış olabilir, o yüzden kişilerin ayarlarını kontrol etmesi gerekebilir.

Kullanıcılar, tercih ettikleri takdirde "Ayarlar" menüsünden "Voice-Enabled Ads" kısmını seçerek sesli reklamları etkinleştirebilecekler. Dinleyiciler, mobil cihazın ayarlarında mikrofon erişimini tamamen devre dışı bırakmayı da seçebilirler. Reklam yayınlandığında, kullanıcılar "Play Now” diyerek içeriği kontrol edebilir ve dinleyiciye yanıt vermesi için zaman vermesi teşvik edilir. Kullanıcı “Play Now” dışında herhangi bir şey söylerse, bir ses duyulur ve mikrofon kapanır. Reklam sonu daha sonra her zamanki gibi devam eder.

Spotify, ses etkin reklamları test eden tek müzik akışı hizmeti değil. Geçtiğimiz ay Pandora, 2019’da etkileşimli sesli reklamları test etmeye başlayacağını doğrulamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.