Google, konum verilerinizin otomatik olarak silinmesine imkan tanıyacak

Sunulan yeni özellik ile Google, kullanıcıların seçilen belli aralıklarla konum geçmişi, web ve uygulama etkinlikleri ile ilgili verilerin otomatik olarak silmelerine olanak tanıyacak.
Google, konum verilerinizin otomatik olarak silinmesine imkan tanıyacak

Günümüzde en çok kullanıcı verisine sahip olan teknoloji firmalarının başında gelen Google, kullanıcıların konum verilerini otomatik olarak silebilmeleri için yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Sunulan yeni özellik ile Google, kullanıcıların seçilen belli aralıklarla konum geçmişi, web ve uygulama etkinlikleri ile ilgili verilerin otomatik olarak silmelerine olanak tanıyacak.

Söz konusu verilerin manuel olarak silinebildiğini de hatırlatalım. Fakat pek çok Google kullanıcısı ya bu verileri silmeyi unutuyor ya da bu verileri silmekle uğraşmıyor. Tam da bu soruna çözüm sağlamak isteyen Google, verilerin otomatik olarak silinebilmesi için iki farklı zaman aralığı sunuyor.

Yeni özellik ile kullanıcılar 3 aydan daha eski verilerini veya 18 aydan daha eski verilerini otomatik olarak silebilecekler. Kısacası eğer Google'ın verilerinizi düzenli olarak takip etmesini istemiyorsanız ya manuel olarak ya da otomatik olarak düzenli aralıklarla verilerinizi silebilirsiniz.

Tüm kullanıcılar için sunulacak

Konum verilerinizin Google tarafından takip edilmesini tamamen durdurabileceğinizi de ekleyelim. Ayarların "Web ve uygulama etkinliği" kısmındaki ayarları kapatarak konumunuzun takip edilmesini kolayca engelleyebilirsiniz. Şu an için sınırlı sayıda kullanıcı için sunulan bu özellik, Google'ın açıklamalarına göre önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılar için sunulacak.

Son olarak otomatik olarak veri silme özelliğinin konum geçmişi, web ve uygulama etkinlikleri ile ilgili verilerin haricinde gelecekte başka veriler için gelebileceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.