Epic Games, Rocket League'in geliştiricisi Psyonix'i satın alıyor

Epic Games'in Rocket League isimli oyunun yapımcısı bağımsız otun stüdyosu Psyonix'i satın alacağı açıklandı.
Epic Games, Rocket League'in geliştiricisi Psyonix'i satın alıyor

Fornite'ın yapımcısı olan ve bu oyundan kazandığı parayla ciddi atılımlar yapmaya başlayan Epic Games, son olarak yeni bir bağımsız oyun stüdyosu satın almasını yaptı. Rocket League oyununun yapımcısı Psyonix'i satın alacak Epic Games, önemli bir oyuna sahip olan oyun yapımcısını bünyesine alacak.

Son olarak Steam'e rakip olması beklenen Epic Store ile karşımıza çıkan Epic Games'in, Steam platformunun güçlü oyunlarından Rocket League'i satın alması oldukça dikkat çekici bir hamle oldu. Rocket League oyununu geliştirmeye devam edecek olan Psyonix'in 2019 yılı sonunda oyunun muhtemelen güncellenmiş bir versiyonunu Epic Store'dan satışa sunacak.

Psyonix cephesinden yapılan açıklamalarda da, hali hazırda Steam üzerinden Rocket League'i satın almış ve oyuna yatırım yapan oyuncuların desteksiz bırakılmayacağı yönünde açıklamalara yer verilmiş. Kısacası Rocket League her ne kadar gelecekte Steam üzerinden satın almak mümkün olmayacak olsa da, Rocket League yapımcısının kendi topluluğunu yalnız bırakmayacağına dair bir açıklama yapması önemliydi. Bu konuda taahhüt veren Psyonix, belki aniden değil ama kademeli olarak Steam'deki Rocket League varlığını bitirecek. 

Epic Games henüz geçtiğimiz aylarda 100 milyon dolarlık bir fon duyurmuştu. Fortnite ile büyüyen, aldığı yatırımlarla iyice güçlenen Epic Games'in kasasındaki parayı agresif büyüme stratejisine yönelik olarak kullandığını rahatlıkla görebilmemiz mümkün. Ayrıca, Rocket League'in sahip olduğu rekabetçi oyun yapısı ve oyunun turnuvaları da Epic Games'in Psyonix'e yatırım yapmasının ardındaki en büyük motivasyonlardan olduğuna şüphe yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.