SEEK Group'tan uzaktan öğrenme platformu Futurelearn'e 64,6 milyon dolarlık yatırım

SEEK Group'un yatırımı ile birlikte, Futurelearn'ün değerlemesinin 130 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor.
SEEK Group'tan uzaktan öğrenme platformu Futurelearn'e 64,6 milyon dolarlık yatırım

İngiltere merkezli uzaktan eğitim platformu FutureLearn, 64,6 milyon dolar karşılığında şirket hisselerinin yarısını sattı. Satın almanın arkasında ise SEEK Group yer alıyor. SEEK Group'un, geçtiğimiz günlerde ABD'li online eğtim platformu Coursera'nın 103 milyon dolarlık yatırımını yönetmesi ile bahsi geçmişti.

SEEK Groıup'un yatırımı ile FutureLearn'in değerlemesi yaklaşık 130 milyon dolara ulaştı. Kapitalin, Avrupa'da bugüne kadarki en büyük özel sektör EdTech yatırımı olduğu düşünülüyor.

6 yıl önce kurulan girişim, bir sosyal öğrenme programı olarak kullanıcıları ile buluşuyor ve bu alanda büyümeye devam etmek istiyor. FutureLearn CEO'su  Simon Nelson'a göre yatırım, hem öğrenenlerin hem de işverenlerin değer vereceği daha harika kurslara katılmalarına ve niteliklerini geliştirmelerine imkan sağlayacak.  

The Open University'e bağlı bir birim olan FutureLearn'ün bugün 9 milyondan fazla kayıtlı öğrencisi var. Platform, lisansüstü diploma ve sertifikalara kadar kısa süreli de dahil olmak üzere farklı kategorilerde kurslar sunuyor. Tamamen uzaktan öğrenme ve dijital platformlardan sunulan bu kurslar, sosyal öğrenmeyi de destekleyerek interaktif bir hal alıyor. 

FutureLearn'e göre, girişim dünyanın en iyi üniversitelerin %25'i ile iş birliğinde çalışıyor .Buna ek olarak girişimin Accenture, British Council,  Chartered Institute of Personnel and Development, Raspberry Pi and Health Education England (NHS) gibi kurumlarla da iş ortaklığı bulunuyor. 

SEEK Group, dijital  eğitim ve işe alım şirketlerinin oluşturulmasında ve yönetiminde pazar lideri konumunda.  Şirket, Avustralya, Yeni Zelanda, Çin, Güney Doğu Asya, Brezilya ve Meksika gibi geniş bir coğrafyaya hakim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.