Mekanlardan ürün aldıkça ödül kazanmanızı sağlayan uygulama: Grabono

Kullanıcıların tek bir uygulama üzerinden kolayca puan toplayıp topladığı işletmede puanları ile ödül alabildiği Grabono, aslında işletmelerin verimsiz sadakat problemlerine çözüm olarak geliştirilmiş bir mobil platform.
Mekanlardan ürün aldıkça ödül kazanmanızı sağlayan uygulama: Grabono

Bir mekana olan bağlılığı artırmak için kimi zaman küçük teşvikler gerekebiliyor. Bu bazen minik bir ikram olabilirken, müşteri tarafında zaman zaman daha büyük beklentiler olabiliyor. İş Bankası'nın hızlandırma programı Workup'ın girişimlerinden biri olan Grabono ise bu teşvikleri birçok mekan için olanaklı hâle getiriyor. 

Grabono nedir?

Kullanıcıların tek bir uygulama üzerinden kolayca puan toplayıp topladığı işletmede puanları ile ödül alabildiği Grabono, aslında işletmelerin verimsiz sadakat problemlerine çözüm olarak geliştirilmiş bir mobil platform. Kullanıcılar hem puan toplamak hem de topladıkları puanları harcamak için daha önce gittiği bir işletmeye yeniden gidiyorlar. Bu sayede müşterilerin işletmelere uğrama frekansları ve harcama tutarları da artırılmış oluyor. Böylelikle hem müşteri hem de mekan kazanmış oluyor. Şu an için özellikle üçüncü nesil kahveciler ve gurme burger, tatlı, sağlıklı içecekler ve benzeri tekil ürün üzerine yoğunlaşmış işletmelerin hedeflendiğini belirtelim. 

Nasıl çalışır?

Uygulamayı kullanmak için yapmanız gereken işlemler ise gerçekten çok kolay. Grabono'yu cihazınıza uygun uygulama marketinden ücretsiz olarak indirdikten sonra Google veya Facebook hesabınızla yeni bir hesap oluşturuyorsunuz. Anlaşmalı ve size yakın olan işletmeler zaten ana sayfada karşınıza çıkıyor. Herhangi bir işletmeye gittiğinizde ürünü veya hizmeti alıp yanında verilen QR konudunu uygulamada okutuyorsunuz ve puanınızı topluyorsunuz. Yeterli puanı toplayınca "ÖDÜL AL" butonuna basıyorsunuz ve bu kez iş yerinin QR kodunu okutuyorsunuz. Akabinde önceden belirlenmiş ürüne herhangi bir ücret ödemeden sahip oluyorsunuz.

7 binden fazla aktif kullanıcı

Barlas Karahocaoğlu ve Semih Hakkıoğlu tarafından 2018 Ağustos ayında geliştirilmeye başlanan Grabono, ilk işlemi 2018 Ekim ayında gerçekleştirdi. Girişim bugün 8 kişilik bir ekiple faaliyet gösteriyor. Grabono'nun tüm geliştirmeleri ve tasarımları Grabono ekibi tarafından 3 ayda tamamlandı. Bütün satış, operasyon, pazarlama, geliştirme ve tasarım işleri de Grabono ekibi tarafından yapılıyor. Platformda şu anda 7 binden fazla aktif kullanıcı ve 55 lokasyon bulunuyor. Grabono'da günlük 750'den fazla puan toplanıyor.

Ucu bir şekilde müşteri bağlılığı/sadakati çözümlerine dayanan herkesi rakibi olarak kabul eden Grabono, amaçlarının işletmeye bir kere değil sık sık gelen müşteriler oluşturmak ve bu alışkanlıkları pekiştirmek olduğunu açıklıyor. Grabono, hem online hem de offline puanlama sistemleri ile işletmeyi kendi işleyişine uydurmaya çalışmadan onların çalışma şekillerine adapte olan çözümler sunuyor. 

Gelir modeli işletmelerden alınan aylık ücretler

Şu an için herhangi bir yatırım almayan girişimin, gelir modeli ise platforma üye olan işletmelerden aldıkları aylık ücretler olarak karşımıza çıkıyor. 

Grabono gelecek hedeflerini, müşteri bağlılığı ve müşteri iletişimi denince akla gelen ilk çözüm olmak ve yakın zamanda uygulama üzerinden sipariş ve ödeme almak olarak açıklıyor. Son olarak Grabono'nun 2019'un ikinci yarısında globale açılmak gibi bir hedefi olduğunu da hatırlatalım.

Grabono'yu iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.