İflasın eşiğinden dönen Faraday Future, 225 milyon dolar yatırım aldı

elektrikli araç üreticisi Faraday Future'un üzerindeki bulutlar şimdilik dağılmışa benziyor. Şirket, geçtiğimiz Mart ayında aldığı 600 milyon dolarlık yatırımın ardından 250 milyon dolarlık finansman aldığını duyurdu.
İflasın eşiğinden dönen Faraday Future, 225 milyon dolar yatırım aldı

Çinli elektrikli araç üreticisi Faraday Future (FF) ya da bilinen adıyla Faraday, rakibi Tesla gibi zor bir 2018 yılı geçirdi. Kasım ayının ilk günlerinde iflasın eşiğine geldiği konuşulan şirket,  2 milyar dolar aldığı ve ismi bir süre saklanan gizli yatırımcısı Evergrande Group ile yyaşadığı anlaşmazlıklar nedeni ile mahkemelik olmuştu. 

2019 yılına ait finansal kaynak arayışını hızlandıran Faraday, geçtiğimiz Mart ayında aldığı 600 milyon dolarlık yatırımın ardından, şimdi de Birch Lake Partners'den 225 milyon dolarlık bir finansman sağladığını duyurdu. 

FF'nin yatırımcılara olan 2019 sözleri ise oldukça büyük. Zira mevcut yatırımları ile birlikte FF, amiral gemisi  FF 91 EV'in üretimini  tamamlamak ve piyasaya sürmek istiyor. FF 91 EV'in  ilk kez 2017 yılında düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) tanıtıldığını hatırlatalım. Aracın seri üretimine 2018 yılında başlanması bekleniyordu ancak şirket bugüne kadar somut bir adım atamadı.

Bu arada bir önceki 600 milyonluk yatırım turunda Çin ile aralarında Joint Venture iş modeli anlaşmasına varan şirket, kaynak parayı üç eşit taksitte kasasına yükleyecek. Yapılan iş anlaşması ile birlikte The9 Limited, her biri belirli koşulların yerine getirilmesi koşuluyla, V9 modelini ve Çin'deki diğer potansiyel otomobil modellerini üretmek, pazarlamak, dağıtmak ve satmak için FF'den özel bir lisans alacak. Yapılan anlaşma ile şirketin yıllık otomobil üretim kapasitesinin 300.000'i bulması bekleniyor.

Şirketin, diğer yatırımcılar ile iletişimde olduğu yapılan açıklamalar arasında. Bağımsız değerleme danışmanı Houlihan Lokey ile birlikte çalışan şirketin 2019 sonuna kadar toplam yatırımını 1,25 milyar dolara çıkarması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.