Deutsche Welle'nin Türkçe YouTube kanalı +90 yayında

Alman kamu yayıncısı Deutsche Welle'nin (DW) öncülüğünde kurulan YouTube kanalı +90 yayına başladı.
Deutsche Welle'nin Türkçe YouTube kanalı +90 yayında

Alman kamu yayıncısı Deutsche Welle'nin (DW) öncülüğünde kurulan YouTube kanalı +90 yayına başladı. DW'nin yanısıra uluslararası kamu yayıncıları BBC ile France 24 (F24) ve Amerika'nın Sesi de (Voice of America - VoA) kanalın içerik sağlayıcıları olacak.

+90 kanalının amacı, Türkiye'deki ve ülke dışındaki Türkçe izleyicisine ifade özgürlüğüne dayanan ve farklı görüşleri yansıtan bağımsız ve güvenilir bilgi sağlamak olarak açıkladı. Bugün itibarıyla yayın hayatına başlayan kanala baktığınızda inşaat sektöründen trans bireylere, Uygur Türklerinden çocuk gelinlere kadar birçok konuyu +90'da görebilirsiniz. Kanalda ayrıca kültür-sanat ve bilim içerikli videolar da mevcut. 

+90'ın özellikle BBC News Türkçe, 140journos gibi YouTube kanallarını takip edenlerin dikkatini çekeceğini söylemek mümkün. Gelişen teknoloji ve değişen izleme alışkanlıklarıyla birlikte artık haber vs. içerikler de mümkün olduğunca internet üzerinden kullanıcıya ulaşıyor. +90 da DW, BBC, F24 ve VoA gibi önemli kanalların desteğiyle bu alanda önemli bir noktaya gelecek gibi duruyor.

+90 uluslararası politika, ekonomi, bilim ve kültürle ilgilenen, Türkiye’de ve yurt dışında Türkçe konuşan herkese ulaşmayı hedefliyor. +90'ın ileride bir televizyon kanalına dönüşüp dönüşmeyeceği ise henüz belirsiz. Kanalın yöneticileri ise +90'ın ilerleyen dönemde daha da zenginleşeceğini söylüyor. 

+90'daki içeriklere buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.