BenzinLitre, kuruluşundan 1 yıl sonra Almanya piyasasına açılıyor

Bir kullanıcıdan gelen talep üzerine girişim, Almanya'da faaliyet gösterme hedefini gelecek planına dahil etti.
BenzinLitre, kuruluşundan 1 yıl sonra Almanya piyasasına açılıyor

Daha önce sizi uygun fiyatlı benzine ulaştıran girişim BenzinLitre ile tanıştırmıştık. Türkiye’deki 12 bin 806 istasyonu kapsayan verileri ile 65 bin kullanıcısı bulunan BenzinLitre şimdi de, kuruluşundan 1 yıl sonra Almanya piyasasına açılıyor.

Geçtiğimiz yıl, her iki bayram döneminde BenzinLitre, uygulama mağazalarında navigasyon listesinde ilk 5 içerisinde yer almış ve Türkiye'deki kullanıcılar tarafından memnuniyet ile karşılanmıştı. O dönemde bir kullanıcıdan gelen talep üzerine girişim, Almanya'da faaliyet gösterme hedefini gelecek planına dahil etti. Almanya’nın tercih edilmesinin temel sebepleri ise Avrupa’nın en büyük otomotiv endüstrisini elinde tutması ve buradaki Türk nüfusunun yüksek oluşu olarak açıklanıyor. Şirket, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları ile canlı test sonrasında, bu yılın sonuna kadar İngilizce ve Almanca versiyonlarını da yayına almayı hedefliyor.

Hedef 100-140 bin arasında kullanıcıya ulaşmak

Almanya’ya yönelik olarak iOS ve Android uygulama platformlarında, 15 binden fazla akaryakıt istasyonu ve fiyatların girişimin veritabanında hazır bulunduğunu belirtelim. 

BenzinLitre en büyük hedefini, yakın dönemde Almanya - Türkiye arasında bulunan ülkelerdeki akaryakıt istasyonlarına ve mola noktalarına kullanıcıların en doğru şekilde ulaşabilmesini sağlayacak altyapıyı geliştirmek olarak açıklıyor. Ayrıca 100-140 bin arasında kullanıcıya ulaşmak da girişimin Almanya odağındaki hedefleri arasında yer alıyor.

BenzinLitre nedir?

BenzinLitre, her depoda 50 TL’ye kadar tasarruf imkânı sunmasının yanı sıra sürücülerin bilmek istediği lezzet durakları, araç bakım noktaları ve araç sigortası gibi detaylar konusunda yardımcı oluyor. İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde geliştirdiği veri analizlerinde farklı sürücü tiplerinin, mola ve akaryakıt alma alışkanlıkları üzerine bilgi birikimi oluşturan BenzinLitre ekibi, böylelikle kullanıcılarına özelleştirilmiş bir deneyim sağlıyor. Yıldan yıla 11 kat büyüme gösteren uygulamanın bugüne kadar Aygaz, Shell, Aytemiz, Total ve Lukoil’in yanı sıra ExxonMobil ve TurAssist ile çalıştığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.