Apple 3. parti ekran süresi ve ebeveyn kontrolü uygulamalarına savaş açtı

Uygulama içeriklerini değiştirmeleri konusunda geliştiricileri uyaran Apple, aksi takdirde söz konusu uygulamaları App Store'dan kaldıracağını da belirtti.
Apple 3. parti ekran süresi ve ebeveyn kontrolü uygulamalarına savaş açtı

iOS 12 işletim sistemi ile geçtiğimiz yılın Eylül ayında "Ekran Süresi" uygulamasını kullanıma sunan Apple, bu uygulama ile pek çok 3. uygulama geliştiricisine de ilham verdi. Hatırlatmak gerekirse Ekran Süresi uygulaması akıllı telefonunuzdaki diğer mobil uygulamalarda ne kadar vakit harcadığınızı veya kaç tane bildirim aldığınız gibi verileri kullanıcısı ile paylaşıyor. 

Bu uygulamanın hayatımıza girmesi ile birlikte geliştiriciler ekran süresi takip etme ve ebeveyn kontrolü üzerine pek çok uygulama geliştirdiler. The New York Times'ın paylaştığı bir habere göre ise Apple, 3. parti ekran süresi takip etme ve ebeveyn kontrolü uygulamalarını mağazasından kaldırmak istiyor.

Uygulama içeriklerini değiştirmeleri konusunda geliştiricileri uyaran Apple, aksi takdirde söz konusu uygulamaları App Store'dan kaldıracağını da belirtti. The New York Times'ın paylaştığı rapora göre Apple, bugüne kadar en çok indirilen  17 ekran süresi takip etme ve ebeveyn kontrolü uygulamasından 11'ini uygulama mağazasından kaldırdı.

Geliştiriciler ise Apple'ın istediği değişiklikler konusunda net bilgiler vermediklerini ve uygulamalarının mağazadan kaldırılmasının haksız bir karar olduğunu savunuyorlar. Apple ise bu uygulamaların App Store kurallarını ihlal ettiğini bu nedenle uygulama içeriğinde değişiklikler talep edildiğini, bu değişikleri gerçekleştirmeyen uygulamaların ise mağazadan kaldırıldığını dile getirdi.

2 uygulama Apple'a dava açtı

App Store'dan kaldırılan uygulamalardan olan Kidslox ve Qustodio uygulamalarının geçtiğimiz hafta konuyu Avrupa Birliği'ne taşıdıklarını ve Apple'a karşı bir dava açıktıklarını da ekleyelim. Son olarak konu ile ilgili bir açıklama paylaşan Apple, söz konusu uygulamaları kullanıcıların gizlilik ve güvenliklerini tehlikeye attıkları için uygulamaları App Store'dan kaldırdıklarını duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.