Airbnb'deki ilanların gerçek fiyatlarını nasıl görürsünüz?

Üretilen yeni bir tarayıcı eklentisi sayesinde belli bir bütçe içinde hareket eden seyahatseverler, mekanda yer ayırtmadan önce ilanın gerçek fiyatına erişebilir.
Airbnb'deki ilanların gerçek fiyatlarını nasıl görürsünüz?

Airbnb'nin tasarımı özellikle kullanıcılara sunulan fiyatlar açısından eleştirilebiliyor. Konaklanacak mekan aranırken güncel günlük fiyatlara doğrudan ulaşmanın zor olduğu Airbnb arayüzünde, kullanıcılar, gösterilen günlük fiyatlara hizmet bedeli ve vergilerin de dahil edilmesini bekliyor.

Bu sayede belli bir bütçe içinde hareket eden seyahatseverler, mekanda yer ayırtmadan önce ilanın gerçek fiyatına erişerek zaman kazanabilir. Aksi halde sevdiğiniz bir mekanda yer ayırtırken, fiyatların vergiler ve hizmet bedelleriyle değişmesi sonucunda bütçenizin dışına çıkabiliyor ya da rezervasyonu iptal ederek yeni baştan bir arayışa sürecine yol alabiliyorsunuz. 

Bir reddit kullanıcısı olan David Sawyer da bu problemleri yaşamış olmalı ki, Airbnb'deki gerçek günlük fiyatları gösteren bir tarayıcı eklentisi üretmeye karar verdi. Rezervasyon yaptırmadan önce mekanın gerçek günlük fiyatlarını gösteren Airbnb Price Per Night Corrector isimli bu eklenti, kullanmak isteyenler için Chrome ve Firefox'da mevcut. Yine de eklentiyi kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç küçük noktadan bahsedelim. 

Öncelikle bu uzantının yalnızca ilanın rezervasyon sayfasındayken çalıştığını belirtelim. Dolayısıyla giriş ve çıkış tarihlerinizi girene kadar eski fiyatı görmeniz söz konusu.  Bu tarihleri girdiğinizde ise kiralanan mekanın puanının üzerinde vergiler ve hizmet bedellerinin de dahil olduğu güncellenmiş fiyatı göreceksiniz. Üstelik bu fiyatın yanında tik işareti ve  "ücretler dahil" ibaresi de yer alacak. 

Öte yandan bu eklentinin "Airbnb Plus" evlerinde çalışmadığını belirtelim. Eklentiye yeni bir güncelleme gelene kadar, Airbnb Plus ücretleri için aynı süreci yaşamak durumunda kalabilirsiniz. Bu arada eklentinin sadece ilanların rezervasyon sayfasında çalıştığını da ekleyelim. Sawyer'ın belirttiğine göre Airbnb API'si bu konuda bir takım kısıtlamalara sahip. Gelecek dönemde bu durum değişirse, Airbnb ana sayfasından güncel fiyatları doğrudan görüntüleyebilmek, kullanıcı deneyimi iyileştirmek adına güzel bir adım olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.