Shopify, fiziksel mağazalarda ödemeyi kolaylaştıran üç araç tanıttı

hopify, perakende sektöründe fiziksel mağazalarda kullanılabilecek yeni POS cihazı Shopify’ın Tap & Chip Reader'ı tanıttı.
Shopify, fiziksel mağazalarda ödemeyi kolaylaştıran üç araç tanıttı

30 Nisan'da 2019 yılının ilk çeyreğine ait raporunu paylaşacak olan Shopify, perakende sektöründe fiziksel mağazalarda kullanılabilecek yeni POS cihazını tanıttı. Çok kanallı ticaret platformu, Tap & Chip Reader adını alan cihaz ile  perakendecilerin çoklu kanal entegrasyonları ve operasyonel işlemlerini kolaylaştırmak ve müşterilerin daha konforlu ve hızlı alışveriş yapmalarını sağlamak istiyor.

Shopify’ın Tap & Chip Reader’ı, şık bir tasarıma sahip. Alışverişlerini fiziksel mağazalarda yapmayı seçen müşteriler, ödeme özellikli telefonlarına dokunarak,  banka kartlarını ya da kredi kartlarını cihaza takarak farklı ödeme seçeneklerine sahip oluyorlar. Bu yıl müşterilere milyonlarca temassız kart dağıtıldığını belirten Shopify, Reader ile birlikte mağazaların bu ödemeye dokunarak ödemelerine  hazırlanmalarına yardımcı olduğunu söylüyor. Tap & Chip Reader perakendecilere de büyük kolaylıklar sağlıyor. Zira çok kanallı envanter yönetimi, güvenli ödemeler ve mağaza sahibinin fiziksel mağazasına direkt bağlanan konsolide bir arka uç sunan şirket, müşterilerinin bu donanımı kişisel satış için geliştirilen yazılımı olan Shopify POS'a da bağlayabilmelerini sağlıyor.

Tap & Chip Reader, ile birlikte Shopify perakende tezgah deneyimini dönüştüren iki yeni aksesuar da piyasaya sürüyor. Bunlardan ilki Tap & Chip Reader Dock adı verilen ve  Reader'ı tutmak ve şarj etmek için tasarlanmış bir konsol. Oldukça portatif olan Dock ile perakendeciler, POS cihazı Reader'ı Dock'a bağlayabildikleri gibi istedikleri zaman mağaza içindeki müşterilere hizmet vermek amacıyla cihazları birbirinden ayırabiliyorlar. 

Bir diğer özellik Retail Stand ise  perakendecilere benzer bir esneklik sunuyor. Daha geleneksel bir ödeme için Reader Dock’un  aksine Stand  mağazalarda müşterinin kasaya gelmeden ve sıra beklemeden, alışveriş yapma deneyimini güçlendirebilir. Zira, bu araç ile müşterinin kasaya gelmesi yerine, ödeme aracı mağazada müşterinin ayağına geliyor.

Merkezi Ottawa, Kanada'da bulunan Shopify şu anda yaklaşık 175 ülkede 800.000'den fazla işletmeyi işletiyor. Unilever, Kylie Cosmetics, Allbirds, MVMT olmak üzere pek çok marka Shopify’ı kullanıyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.